La firma d'Honda pateix una gran crisi pel que fa a recursos de l'equip, resultats i tecnologia. Marc Márquez, pilot estrella sis vegades campió del món de MotoGP, va ser operat de l'espatlla dreta el passat 3 de juny i torna a estar de baixa. El seu company a Repsol Honda, Pol Espargaró, i els homes de l'equip d'Honda LCR, Takaaki  Nakagami, Àlex Márquez i el seu substitut, l'alemany Stefan Bradl, no troben la manera d'aixecar i resoldre la complicada situació en la qual està immersa la marca japonesa.

Per primera vegada en 40 anys, les Honda s'han quedat fora dels punts. El darrer cap de setmana al circuit de Sachsenring, al Gran Premi d'Alemanya, Bradl va quedar últim a la classificació, Pol Espargaró no va poder completar la cursa donades les molèsties que patia a les costelles, les quals van sorgir divendres passat, Nakagami va caure i el germà d'en Marc, l'Àlex, va tenir problemes amb el rear device.

Pol Espargaró caída GP Catalunya MotoGP EFE
Caiguda de Pol Espargaró / EFE

Els problemes d'Honda van més enllà dels resultats

Els problemes que pateix Honda van molt més enllà de l'estat de Marc Márquez. El de Cervera s'ha operat per quarta vegada des de l'any 2020 i pràcticament diu adeu a 2022, tot i que ja ha fet alguns exercicis damunt la moto i l'equip no el descarta per al final d'any. La situació dolorosa d'Honda parteix, també, de la tecnologia de les seves motos.  

Bradl, l'únic pilot d'Honda que va acabar la cursa a Alemanya, va completar-la amb problemes de temperatura a causa la calor que desprèn el carenat de la moto. "Honda no ha estat capaç de desenvolupar un carenat que permeti als pilots sobreviure amb aquesta calor. Aquest missatge ha d'arribar-los, no és acceptable, així no pot ser", va afirmar l'alemany quan va parlar de "l'inacceptable" estat d'una moto que, segons ell, és "inconduïble".

21 GP Portugal Marc Márquez   Jose Sena Goulao Efe
Marc Márquez, damunt la seva moto a Portugal / Efe

L'any 1982, al Gran Premi de França a Nogaro, va ser l'últim cop que l'equip d'Honda va quedar-se sense puntuar. La marca va boicotejar la cursa donades les desfavorables condicions de seguretat que patia la pista, i va decidir no córrer. Per tant, la situació tampoc era la mateixa.

Honda no troba solucions

El pessimisme i la incertesa que hi ha actualment a l'equip es resumeix en dues premisses: trobar nous pilots, dels quals no se n'ha mencionat cap encara i tampoc sembla ser una solució real, i l'esperança de recuperar aviat a la seva estrella: Marc Márquez. 

Marc Márquez Honda EFE
Marc Márquez, pilot estrella d'Honda / EFE

La marca ha de prioritzar recuperar el millor nivell de tots els seus riders i millorar l'estat de les mateixes motos. El cas de Bradl no es resumeix tan sols en unes dures declaracions. El pilot va finalitzar la cursa diumenge amb cremades al peu dret.

 

Imatge principal: Marc Márquez, preocupat davant la seriosa situació d'Honda / EFE