Si el futbol s'ha vist sacsejat per l'anunci de la possible marxa de Messi, el bàsquet ha viscut una jornada històrica, precisament, perquè a l'NBA no s'ha jugat cap partit. Els tres encontres que s'havien de disputar ahir van quedar anul·lats perquè els jugadors es van negar a saltar a la pista com a protesta pel brutal tiroteig contra Jacob Blake a mans de dos policies a Kenosha, Wisconsin. Els Milwaukee Bucks, de l'estat on va tenir lloc el terrible atac racista, van ser els primers a plantar-se, i els altres equips els van seguir.

Marc Gasol, en una entrevista amb el programa NBA al dia de Vamos, ha parlat sobre la suspensió dels partits, el racisme i la brutalitat policial als Estats Units a més d'enviar un sincer reconeixement cap a Leo Messi. El pivot dels Toronto Raptors, que hauria de jugar aquesta pròxima matinada el primer partit de segona ronda contra els Boston Celtics, ha parlat des de la bombolla d'Orlando on s'estava disputant, fins ahir, l'NBA.

El vot com a solució

Gasol s'ha mostrat molt crític amb la situació viscuda als Estats Units: "Només cal jutjar les imatges que es veuen per televisió. No veig cap altra explicació que no sigui un racisme sistèmic. És inevitable pensar què passaria si aquestes imatges no fossin gravades i no tinguéssim proves visuals. Quin seria el missatge que rebríem com a societat?", ha manifestat, just abans d'explicar quina considera que és la solució, votar. "És important, aquí als Estats Units o al lloc on visquis, el vot local, perquè determina les persones que podran perseguir judicialment aquests fets."

L'anunci de Messi, difícil de pair

Gasol, que ha fet tota l'entrevista amb una samarreta de Leo Messi penjada de fons, ha volgut tenir un reconeixement envers la figura de l'argentí: "Ha sigut l'estendard del club els últims 15 anys. Ha estat un plaer poder-lo veure competir", ha afirmat, abans d'acabar amb una reflexió sobre el que suposa tancar un cicle com aquest. "Messi ho és tot pel club, i quan arriba el final ens costa de pair".

El campió de l'NBA, que va vestir els colors blaugrana entre 2003 i 2006 i que en moltíssimes ocasions ha fet públic el seu barcelonisme i admiració per Messi, sembla que entén la posició de l'argentí i només pot agrair-li els serveis prestats al club culer.