Bones notícies perquè Marc Gasol ha tornat a jugar un partit de l'NBA amb els Los Angeles Lakers després de nou partits d'absència per coronavirus. I en declaracions a Efe després de la derrota davant dels Philadelphia 76ers, ha confessat que aquest període de baixa i de recuperació no ha estat senzill.

"Han estat unes setmanes llargues i difícils. Però sempre pensant en la millora, en la salut dels altres, intentant sobrepassar la infecció. I ara mateix pensant en anar millorant cada partit per al play-off", ha detallat. El mitjà dels Gasol, que va entrar en el protocol del coronavirus el passat 2 de març, ha tornat a la pista però amb els minuts restringits com a part del seu procés d'adaptació. El jugador català ha sortit de titular, ha jugat 15 minuts i ha aconseguit 5 punts, 2 rebots i 2 assistències.

"Estic content per haver tornat, content per estar amb els meus companys, i òbviament no estic tan content per la derrota", ha assegurat. "Però estic feliç de poder estar a la pista i de gaudir del que faig, ja que som molt afortunats de poder fer-ho", ha afegit.

Marc Gasol @Lakers

Marc Gasol durant la seva presentació amb els Lakers / @Lakers

Mals de cap i problemes per respirar

Ja entrant en el tema de la Covid, Gasol ha admès que, tenint en compte que pràcticament no ha pogut entrenar en les últimes setmanes, en el partit del retorn s'ha sentit "millor de l'esperat" a la pista. Però tot i ja tornar a jugar a bàsquet, ha fet una advertència sobre la gravetat del coronavirus.

"A mi (la infecció) em va afectar fort durant uns cinc o sis dies", ha dit. "No em podia moure gaire, però el pitjor símptoma per a mi van ser els mals de cap i la dificultat per respirar. Especialment quan m'intentava moure o anar al pis de dalt, és com em vaig adonar de la duresa i de com estava impactant al meu cos", ha detallat.

Gasol, que assegura que a poc a poc està recuperant els sentits del gust i de l'olfacte, afirma contundentment sobre el coronavirus que "això és seriós". "Fins i tot, fent totes les coses correctes, el pots agafar", ha afegit.

Si el procés de recuperació segueix segons el previst i no hi ha cap contratemps, Gasol tornarà a jugar el partit dels Lakers d'aquesta propera matinada contra els Cleveland Cavaliers per continuar amb el seu pla de reincorporació gradual a la dinàmica de competició.

 

Imatge principal: Marc Gasol en una imatge d'arxiu / Toronto Raptors