Marc Gasol ha tornat a reivindicar-se contra el racisme. El català, que ja es troba amb el seu equip a la bombolla que ha instal·lat l'NBA a Orlando per acabar el campionat, ha fet unes declaracions sobre el moviment Black Lives Matter.

El racisme no és exclusiu dels Estats Units

"No crec que la gent d'Europa hagi de mirar només als Estats Units. Crec que podem veure com es tracta molts dels immigrants que van d'Àfrica a Europa. Tristament, a Espanya, Itàlia i altres països d'Europa els observem com a immigrants, no com a éssers humans", ha assegurat.

I ha afegit: "Aquesta definició que es fa diu molt. Totes aquestes coses necessiten canviar i aquest canvi arribarà i, si no arriba pels governs, arribarà per la gent. Espero que puguem tenir un impacte positiu, de respecte i promoure aquest canvi".

Cas George Floyd

Gasol ha destacat que el "racisme és un problema global" i que "ha explotat als Estats Units pel succés tan desafortunat que ha passat (l'assassinat de George Floyd), però és un problema global". 

"Quan observes la societat, cada comunitat, pots veure que hi ha un racisme sistemàtic, i crec que és la nostra responsabilitat i el nostre deure lluitar contra això. No hi hauria d'haver ningú apartat per això", ha afirmat.

"Jo ho he viscut a diferents nivells a Europa. Ho he vist amb els meus propis ulls, i és el moment de dir prou. Hem de demanar un canvi per educar les properes generacions de com tractar altres éssers humans. Per a mi és molt simple, és ser més responsables com a éssers humans", ha manifestat.