Marc Cucurella (Alella, 1998) se n’ha anat ovacionat del Camp Nou en la derrota de l’Eibar contra el Barça (3-0) en l’última jornada de la primera volta de la Lliga Santander. El jugador del planter blaugrana, cedit a l’equip basc, ha jugat 64 minuts en l’estadi que l’hagués pogut veure de local.

Tot i el seu bon any, el matx contra el Barça no ha estat el seu millor partit. Ha treballat, ha pressionat, ha defensat, però no ha creat ocasions de perill. No obstant, la seva progressió aquesta temporada és molt destacable i no seria estrany que s’assentés com un dels jugadors de futur de la Lliga.

Miranda li guanya la partida

A principi de temporada, el Barça va decidir apostar per Juan Miranda al lateral esquerre en contraposició a Cucurella. L’equip de Valverde només comptava amb Jordi Alba en aquella posició i es va donar un vot de confiança al planter per quan el de l’Hospitalet hagués de descansar. La projecció de Miranda va provocar que es donés prioritat a l’andalús i va obligar el club a buscar una solució.

Cucurella aterrava a Ipurua com a cedit i ha trigat ben poc en posar-se el públic de la petita localitat a la butxaca. La seva exhibició en la victòria contra el Reial Madrid (3-0) va provocar que el seu nom  -i inevitablement el seu pentinat- comencessin a fer -se un nom a la Lliga Santander.

La reconversió

A Eibar, però, Cucurella s’ha hagut de reinventar. El català juga com a interior- pràcticament un extrem- deixant enrere els seus dies com a lateral esquerre. Tot i el canvi de posició, el seu rendiment és molt bo. Acumula 941 minuts aquesta temporada entre Copa i Lliga en els que suma -entre les dues competicions- un gol i dues assistències. Cada dia que passa es troba més còmode a les ordres d’Azkargorta i l’equip basc ja ha dit que vol exercir l’opció de compra sobre el jove jugador.