Una de les pitjors notícies del Manchester City-Real Madrid en clau blanca va ser el pèssim partit de Karim Benzema. El davanter francès, que arribava a l'enfrontament omplert de dubtes després d'un segon tram de temporada horrible, el tenia tot a la seva mà per callar boques, per demostrar per què és l'actual Pilota d'Or. A l'hora de la veritat, tanmateix, Benzema va certificar que està en un moment de forma paupèrrim. El francès va completar un partit horrible, sense presència en atac, perdent pràcticament totes les pilotes que tocava i lent i desaparegut en la pressió.

I la fotografia que exemplifica el seu pèssim partit és la del mapa de calor de Benzema, una imatge que no ha tardat a viralitzar-se per les xarxes socials. I és que el punt més calent del partit de Benzema a l'Etihad Stadium és el del centre del camp, allà on el davanter francès va tocar 5 vegades la pilota, per reiniciar el joc en l'inici de partit i després dels 4 gols del Manchester City.

Mapa Calor Benzema Manchester City Reial Madrid
Mapa de calor de Benzema en el Manchester City-Real Madrid / Foto: Twitter

Benzema, en caiguda lliure

El problema per a Karim Benzema és que ja plou sobre mullat. Després de firmar una temporada 2021/22 espectacular, el francès no va començar gens bé el curs actual, amb problemes físics i el seu tràngol en el Mundial de Qatar, en el qual Didier Deschamps se'l va treure de sobre quan semblava que el madridista anava a ser una de les estrelles de França. I des d'aleshores, lluny d'anar a més, Benzema ha anat a menys, mostrant un nivell als antípodes del qual li va valer l'última edició de la Pilota d'Or.

El davanter francès, que ja té 35 anys, acaba contracte el 30 de juny, encara que ja té la paraula de Florentino Pérez que serà renovat, molt probablement per a un últim any de carrera. Falta per veure, doncs, quin Benzema es veurà la temporada que ve, ja que el seu estat físic va cada vegada a menys.

Un mercat sense davanter top

El Reial Madrid, això sí, buscarà un davanter centre aquest estiu, ja que ha quedat demostrat que no el pot apostar tot per Benzema. El gran problema és que no hi ha en aquests moments cap 9 de primeríssim nivell al mercat, ja que Kylian Mbappé no pot sortir del PSG, que no el traspassarà l'estiu en què es quedarà sense Messi i sense Neymar, i Erling Haaland no se n'anirà d'un Manchester City que l'ha situat a dalt de tot del futbol mundial, fins al punt de ser ja un dels principals candidats a guanyar la pròxima Pilota d'Or.

A Florentino Pérez, doncs, no li quedarà més remei que fitxar un davanter de nivell mitjà, com podria ser Vlahovic, de la Juventus, o Gonçalo Ramos, del Benfica, en espera que acabin d'explotar en el Reial Madrid o, almenys, que es converteixin en suplents de luxe de Karim Benzema.