Els marianistes han iniciat el procés d'expulsió de Manuel Briñas de la Companyia de Maria, religiós i exresponsable de l'escola de l'Atlètic de Madrid. Briñas ha estat investigat per abusos a menors, tot i que donada la seva avançada edat garantiran que "rebi les atencions que el seu estat de salut requereix".

En un comunicat, els marianistes han assenyalat que han realitzat una investigació interna en els àmbits en què Briñas va desenvolupar la seva activitat educativa i que, encara que no els consta cap denúncia, han parlat amb les víctimes i han pogut "constatar la veracitat dels seus testimonis".

Tot i que els fets han prescrit en l'àmbit de les lleis civils, la Companyia de Maria ha activat els seus mecanismes processals interns i, "atenent a la justícia deguda a les víctimes", han decidit iniciar el procés d'expulsió de Briñas.

El comunicat dels marianistes es produeix arran d'una informació d'El País del passat mes de febrer en la qual es diu que aquest religiós hauria admès haver abusat sexualment d'un menor d'edat quan era frare marianista en un col·legi de Madrid, fets que van tenir lloc entre els anys 1973 i 1975.

Els marianistes han assegurat que des d'aleshores s'han escoltat totes les persones que han volgut contactar amb ells i se'ls ha demanat "personalment perdó" a més d'oferir-los ajuda en la mesura de les seves possibilitats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat