Ousmane Dembélé s'ha convertit en un dels grans problemes del Barça a l'hora de planificar la pròxima temporada. El Manchester United, que fa temps que va després dels passos de l'extrem francès, s'ha atipat de veure com el jugador està més temps lesionat que sobre els terrenys de joc, per la qual cosa finalment ha desestimat el seu fitxatge. La decisió és una gerra d'aigua freda per al Barça, que estava convençuda de treure alguna cosa de diners per Dembélé el pròxim estiu.

Dembélé, que ja anava a sortir traspassat l'estiu passat, es va acabar quedant en patir una greu lesió a l'Eurocopa. Ara, amb el contracte finalitzant el 30 de juny, l'esperança del Barça era que tornés a rendir a un bon nivell, i més amb Xavi Hernández a la banqueta, ja que el tècnic necessita extrems purs.

Ousmane Dembele Barca EuropaPress

Ousmane Dembélé, al partit contra el Dinamo de Kíev / Europa Press

Què fer amb Dembélé?

La idea del Barça era que Dembélé explotés i, d'aquesta manera, aconseguir la seva renovació. Una vegada arribat l'estiu, seria el moment de decidir si el jugador que quedava definitivament o si l'ideal era traspassar-lo al Manchester United, club que sempre ha estat pendent a la situació del jugador francès. El club d'Old Trafford, que no ha començat gens bé la temporada, té previst tornar a sortir al mercat amb força el pròxim estiu, per la qual cosa la venda de Dembélé era molt factible.

Amb la nova lesió, el cas entra en una nova dimensió, ja que ara toca esperar de nou que el jugador pugui participar en els partits, amb el risc sempre latent que torni a lesionar-se. Mentrestant, Dembélé continua sense voler renovar, el que encara empitjora una situació ja per si mateix difícil. El francès sap que el Barça li vol traspassar, per la qual cosa contempla l'opció de perdre la temporada a canvi d'anar-se'n al club que vulgui, i cobrant una suculenta prima de fitxatge.

Dembele Francia Hungria Eurocopa EFE

Dembélé es va lesionar de gravetat a l'Eurocopa / EFE

Deixar-lo lliure, una opció que guanya punts

I no només això, ja que al Barça no se li escapa que, en el cas d'aconseguir la renovació de Dembélé, serà molt difícil aconseguir la seva venda si el jugador continua encadenant lesions, ja que cap club no està disposat a assumir un risc tan elevat.

Arribats a aquest punt, el Barça comença a plantejar-se un escenari que fins ara semblava descartat, el de no renovar Dembélé. El francès se n'aniria gratis, per la qual cosa no deixaria ni un euro a la caixa, però el club es trauria de sobre la seva fitxa i un problema en la planificació, ja que amb Dembélé no s'intentaria fitxar més extrems del seu mateix perfil. Aquest últim escenari va agafant cada dia que passa més pes. Seria fer un creu i ratlla.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del Barça / Europa Press