El Manchester City segueix pletòric i remata una setmana fantàstica després de la victòria a la Champions contra l'Atalanta amb un nou triomf davant l'Aston Villa en la Premier League (0-3). Sterling, De Bruyne i Gündogan han sigut els golejadors en un partit que el City ha dominat de principi a fi.

Possessió, ritme i ocasions

Amb la voluntat d'escurçar les diferencies amb el Liverpool a la lliga i aproximar-se encara més al lideratge, el conjunt dirigit per Pep Guardiola ha saltat al terreny de joc amb les idees molt clares. Des dels primers instants s'ha fet amo i senyor de la pilota i ha marcat el ritme del partit. Amb el ja clàssic 4-3-3 i tenint com a referència d'atac a Gabriel Jesus -Agüero ha començat des de la banqueta- els citizens han desplegat el seu futbol i han creat moltes ocasions a la porteria de l'Aston Villa.

Els primers minuts han sigut un monòleg dels de Guardiola amb un joc que recordava en molts instants al que el mateix Pep havia mostrat a can Barça: llargues possessions a camp rival i movent la pilota d'una de banda a l'altre. Tot i el control dels de Manchester, l'Aston Villa no ha perdut la cara al partit i ha creat bastant perill al contraatac amb ràpides internades per la banda dreta de la defensa del City a peus de Trézéguet i Davis. Fins en dues ocasions els de Birmingham han reclamat penal. Al descans, s'ha arribat amb empat al marcador.

gundogan bernardo silva city efe

Sterling, imparable

La igualtat ha caigut als primers compassos de la segona part. La sortida del conjunt local ha sigut fulgurant. Un City molt més despert que el rival ha marcat el primer gol que feia justícia i obria el marcador. Del cap de Gabriel Jesus ha nascut la jugada que Sterling, que aquesta temporada està jugant a un gran nivell, ha completat amb un xut sec a l'esquerra del pal del porter. El partit ha seguit amb el domini dels citizens tancant a la seva l'àrea a l'Aston Villa, creant ocasions de perill constants i clares.

Després de llençar un córner en curt, el belga De Bruyne ha posat una centrada des de la banda d'esquerra que ha anat tancant-se i agafant cada cop més perill fins a acabar dintre de la porteria de Heaton. Un gol que ha hagut de ser revisat pel VAR però que ha acabat pujant al marcador i significant el 2-0. Al cap de pocs minuts, els de Guardiola mataven el partit amb una jugada a la frontal de l'àrea petita que ha culminat Gündogan rematant des del punt de penal al primer toc i col·locant el 3-0 final.

La felicitat del City no ha estat completa, ja que al minut 87 Fernandinho ha vist la segona groga i ha hagut d'abandonar el terreny de joc plasmant que el brasiler no acaba de trobar-se còmode a la posició de central. El Manchester City dormirà a tan sols 3 punts del líder de la Premier, el Liverpool, que aquest diumenge s'enfrontarà a un Tottenham en hores baixes.