Juga i guanya. Aquesta és la filosofia del Manchester City de Pep Guardiola a la Champions League. Contra l'Atalanta ha estat un passeig per continuar sumant punts a Europa i amb festival golejador del Kun Agüero i de Raheem Sterling (5-1).

El moment d'Agüero

Tot i que el City fos favorit contra l'Atalanta, no ho ha semblat a l'inici en un partit que als de Guardiola se'ls ha complicat. Els italians han sortit sense complexos a l'Etihad Stadium, amb ganes de disputar-li la pilota als anglesos, i durant els primers quinze minuts ho han aconseguit. L'Atalanta ha esdevingut protagonista en els primers compassos de joc, amb arribades a l'àrea citizen i amb els de Guardiola sense entendre-ho.

L'entrenador català ha repetit la fórmula dels dos centrals en proves, amb els migcampistes Rodri i Fernandinho, que aquesta vegada no ha tingut l'efecte esperat. Abans de la mitja hora de joc i en una jugada aïllada de l'Atalanta, Fernandinho ha comès un penal de juvenil sobre Ilicic, que finalment ha acabat sent el primer gol dels italians gràcies a una bona transformació de Malinovskyi.

Agüero Manchester City EFE

Un gol que ha fet despertar el City d'un partit en què ha anat de menys a més, i que ha acabat d'encendre'l. Amb el marcador en contra, el canvi de mentalitat dels de Manchester ha estat total, i el Kun Agüero ha canviat el sentit del partit en només quatre minuts.

Un gol de davanter d'àrea i molt murri, li ha permès posar la bota ja dins l'àrea en una centrada lateral i fer l'empat després que la pilota passés per sota les cames del porter rival. I encara amb els italians mig estabornits amb l'empat, Masiello ha comès un penal sobre Sterling que Agüero ha aprofitat per capgirar el marcador abans del descans.

El xou d'Sterling

Però amb l'embranzida d'abans del descans, el City ha continuat el festival. L'Atalanta ha avisat en diverses ocasions d'empatar, però mica en mica el toc de la pilota, el combinar buscant l'àrea rival made in Guardiola i les ocasions creades han acabat amb la rebel·lió d'Sterling.

Pep Guardiola Manchester City EFE

Havia provocat el penal del segon gol citizen i Agüero li feia enveja. Per aquest motiu durant el segon temps, després de la lesió de Rodri, i amb el City refet en defensa, les facilitats ofensives han estat majors. L'Atalanta estava cansat i Sterling ha aprofitat per igualar Agüero amb dos gols i posteriorment completar la golejada amb el seu hat-trick particular. En onze minuts, des del 58 al 69, Sterling ha fet tres gols. El City ha demostrat que la cara de l'inici del partit no era l'adequada i, ja amb el rival descol·locat, ha aprofitat per recuperar sensacions.

Defensivament han estat sòlids amb Stones i Otamendi a l'eix, al mig del camp han estat ràpids i lúcids en les passades, i ofensivament Agüero i Sterling s'han repartit el festival. Tres punts més per al Manchester City, tot i l'expulsió final de Phil Foden, que lidera el grup B amb mà de ferro, amb ple de victòries i amb la classificació per a la següent ronda encarrilada.