El Manchester City de Pep Guardiola ha fet aquest dimarts un pas de gegant en les seves aspiracions de disputar les semifinals de la Champions League en golejar el Bayern de Munic a l'Etihad Stadium en un partit preciós (3-0). Els anglesos han estat superiors en la primera part, en la qual s'han imposat per 1-0, però en la segona part s'han vist en problemes davant d'un Bayern poderós. Els de Guardiola han sabut patir i tot seguit han posat el mode piconadora per marcar dos gols més, un 3-0 que al final ha estat curt, ja que el City ha pogut marcar més gols, però ha topat amb un Sommer espectacular.

Per a molts, l'eliminatòria entre el Manchester City i el Bayern era una final anticipada, un enfrontament entre els dos millors equips d'Europa, dues piconadores ben greixades. D'una banda, el City de Guardiola, un equip que va camí de la llegenda, però al qual li falta l'anhelada Champions. Per l'altre, el Bayern, exequip de Guardiola, amb Thomas Tuchel com a convidat inesperat, després del sorprenent acomiadament de Nagelsmann. Curiosament, Tuchel és l'entrenador que li va arrabassar al City el somni continental, amb aquella sorprenent victòria del Chelsea a Porto. A tot això s'ha unit l'èpica de l'escenari, un Etihad sobre el qual ha caigut una pluja intensa, acompanyada de molt vent, una climatologia que anava en contra del futbol quirúrgic d'ambdós equips.

Rodri gol City EFE
Moment en què Rodri dispara al fons de lasxarxa / Foto: EFE

L'obús teledirigit de Rodri

El partit, com s'esperava, ha començat amb un ritme elèctric, amb un Manchester City molt intens que buscava la porteria de Sommer. La primera ocasió ha estat per a Haaland, que ha disparat massa centrat des de la frontal de l'àrea (22). En la següent, el Manchester City no ha fallat. Rodri, amb un xut espectacular des de fora de l'àrea, ha enviat la pilota a l'escaire, un golàs que avançava als anglesos (27). I poc després ha pogut arribar el segon, després d'una mala sortida de Sommer de la qual el mateix porter s'ha pogut rescabalar amb una parada espectacular davant de Gündogan (34).

En els últims minuts de la primera part, el Bayern ha fet un pas endavant, conscient que n'havia de fer més si no volia sortir malparat. La seva millor ocasió ha estat un xut massa creuat de Sané.

Pep Guardiola Manchester City EFE
Pep Guardiola, donant ordres als seus jugadors / Foto: EFE

El City sap patir i atropella el Bayern

El partit ha fet un gir de 180 graus després del descans. El Bayern de Munic ha sortit a totes, a la recerca de l'empat, el que ha obert l'enfrontament. En el minut 48, Ederson ha evitat l'empat amb una gran estirada a xut de Sané. La resposta ha estat d'Haaland, que no ha pogut aprofitar una pilota morta dins de l'àrea. El Bayern no s'ha espantat i ha continuat atacant i Mané ha tornat a posar Ederson (53). L'anada i tornada estava sent espectacular i no s'ha aturat aquí. En el minut 57, Ake ha vist com Sommer desviada el seu obús i en el córner, el porter suís ha evitat el gol, de Ruben Dias, amb una altra gran estirada.

A poc a poc, el Manchester City ha aconseguit calmar la intensitat del Bayern de Munic a través de la pilota. I ha estat llavors quan el conjunt anglès ha aconseguit la segona urpada. Pèrdua de pilota d'Upamecano, centre mesurat d'Haaland i amb de cap de Bernardo Silva (70). El 2-0 ha desarborat al Bayern, que en els últims minuts ha quedat a compte d'un Manchester City incansable. En el minut 75, Sommer ha evitat el 3-0, en un xut creuat de Julián Álvarez, però tot seguit Haaland no ha fallat, amb una rematada al primer toc marca de la casa (76). En el tram final, el Manchester City ha pogut ampliar el lluminós, ja que ha gaudit de diverses ocasions, però Sommer ha salvat al Bayern, que a Munic haurà de millorar molt si vol aconseguir una de remuntada històrica.

Inter Benfica EFE
Els jugadors de l'Inter, celebrant el gol de Barella contra el Benfica / Foto: EFE

Pas de gegant de l'Inter de Milà

En l'altre partit de la jornada, l'Inter de Milà ha fet un pas de gegant en les seves aspiracions de disputar les semifinals de la Champions League en imposar-se a Lisboa al Benfica per 0-2, gràcies als gols de Barella i de Lukaku, de penal. L'encontre ha estat molt igualat, amb ocasions per a ambdós equips, però els italians s'han imposat gràcies a la seva efectivitat més gran i a l'actuació d'Onana, que ha realitzat diverses parades de mèrit.

Aquest dimecres es disputaran els altres dos partits dels quarts de final de la màxima competició continental, ambdós a les 21h. En el Santiago Bernabéu, el Reial Madrid rep a un Chelsea en crisi, amb Lampard a la banqueta. En San Siro, per la seva part, el Milan s'enfrontarà al Nàpols, que està dominant la Serie A amb puny de ferro.