No ha pogut ser. Pep Guardiola no ha pogut completar amb l'anhelada Champions League la meravellosa temporada del seu Manchester City. El Chelsea de Tuchel, com ja havia fet en els dos últims precedents entre ambdós equips, ha imposat el seu futbol elèctric a l'estadi Do Dragao de Porto per guanyar la seva segona orelluda i deixar el City amb la mel als llavis. El somni convertit en malson. Els blues n'han tingut prou amb un gol de Havertz poc abans del descans, un petit desajust defensiu dels citizens, per imposar-se al conjunt de Guardiola, que al segon temps no ha pogut doblegar la teranyina teixida per Tuchel.

El Chelsea, superior en la primera part

Pep Guardiola ha sorprès amb un canvi molt significatiu a l'onze i al plantejament, donant entrada a Sterling per Fernandinho. Més presència ofensiva amb De Bruyne més endarrerit a canvi de perdre  l'stopper. I no ha faltat massa temps per comprovar que la variació a la pissarra no li havia sortit bé. Sense migcampista defensiu, el Chelsea ha trobat una autovia entre el centre del camp i la defensa citizen, amb un Werner molt mòbil i les clàssiques conduccions portentoses de Kanté, el que ha posat en moltes dificultats el City.

Pep Guardiola es lamenta EFE

Guardiola ha viscut amb molta tensió tot el partit / EFE

El partit, elèctric, ha començat amb un Chelsea superior i amb un Werner ampliant la seva llegenda blue d'estar negat de cara a la porteria rival. Al minut 10, l'alemany, sol, ha disparat a l'aire un centre ras. Tot seguit, Werner ha disparat a les mans d'Ederson quan ho tenia tot de cara per marcar (13'), i només un minut després ha xutat el lateral de la xarxa.

Davant de l'allau blue, Pep Guardiola s'ha atipat de donar ordres als seus jugadors, demanant línies més juntes i possessions més llargues. I a poc a poc el City ho ha aconseguit, igualant les forces i començant a apropar-se a Mendy. L'ocasió més clara ha estat per a Foden, que quan el tenia tot per marcar, amb un xut amb l'exterior del peu, ha vist com Rüdiger es creuava en l'últim instant. El ritme també ha baixat molt per la lesió de Thiago Silva, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc després de notar una punxada.

Manchester City Chelsea Champions Havertz EFE

Havertz, celebrant el gol del Chelsea / EFE

I quan semblava que s'arribaria al descans amb el 0-0 inicial ha arribat el gol del Chelsea. Diagonal de Werner, que s'emporta al seu marcador i Mount veu el desmarcatge de Havertz per deixar-lo sol davant d'Ederson. L'alemany regateja el porter i marca a porteria buida.

El City, incapaç de trencar el mur 'blue'

Després del descans, el partit ha fet un gir. De la intensitat de la primera part s'ha passat al ritme lent, amb el Chelsea tancat, a la recerca d'algun contraatac, mentre el Manchester City intentava trobar algun espai o desajust per posar a prova Mendy. Aquesta difícil tasca encara s'ha complicat més quan De Bruyne ha hagut d'anar-se'n del camp, atordit, després d'un terrible xoc amb Rüdiger.

Manchester City Chelsea De Bruyne EFE

De Bruyne ha hagut de deixar el terreny de joc després d'un dur xoc amb Rüdiger / EFE

I per acabar de completar les males notícies per al City, ha arribat la polèmica arbitral, un més que possible penal de James, que ha desviat un xut llunyà amb el braç, que per a Mateu Lahoz havia tocat abans al pit.

Manchester City Chelsea EFE

Els jugadors del City, reclamant un penal per unes mans de James / EFE

El nou escenari s'ha anat intensificant a mesura que passaven els minuts i al minut 73 el Chelsea ha perdonat el 0-2, en un excel·lent contraatac dirigit per Havertz que Pulisic ha finalitzat amb un xut massa creuat (73). La resposta ha estat un centre enrere d'Sterling que no ha trobat rematador.

Al tram final, el Manchester City ho ha intentat de totes les formes possibles, amb passades en llarg, internades per les bandes i accions en combinació, però no ha estat possible. El Chelsea ha estat un mur, fins al xiulet final. El somni haurà d'esperar.

Imatge principal: els jugadors del Chelsea, aixecant la Champions League / EFE