El Manchester City viatjava a Londres per visitar el sempre difícil estadi del West Ham United sabent que, en cas d'aconseguir els tres punts, en tindria prou amb empatar en l'última jornada contra l'Aston Villa per guanyar la Premier League, però amb l'empat final, no ha estat així.

El West Ham colpeja i el City respon

Els hammers continuen esgotant les seves opcions d'assaltar la sisena plaça que ocupa el Manchester United i que els permetria anar a l'Europa League en lloc de la Conference, per la qual cosa han sortit al partit conscients de la importància del mateix, i així ho han demostrat.

En el minut 24 i en el 45, a res del descans, Jarrod Bowen ja havia marcat un doblet per enviar el partit a la mitja part amb 2-0 per als londinencs, i després del descans ha arribat la reacció citizen.

Primer Grealish ha retallat distàncies al 49, i després una falta lateral centrada per Riyad Mahrez l'ha desviat Coufal amb la mala sort que el txec s'ha marcat en pròpia porta per deixar empatat el partit amb 20 minuts per jugar-se. I una altra vegada de les botes de Mahrez hauria pogut arribar la remuntada que li hauria donat la Premier virtualment al City, però el seu penal l'ha aturat Fabianski en el 86, poc abans del final del partit.

Sense marge d'error per als de Guardiola

Un empat que deixa als de Pep Guardiola amb quatre punts de marge respecte al Liverpool, encara que aquests amb un partit menys que recuperaran dimarts a Southampton. Si el Liverpool guanyés, s'arribaria a l'última jornada amb el City un sol punt per davant, la qual cosa obligaria els de Pep Guardiola a guanyar a casa a l'Aston Villa per no dependre que el Liverpool no fes els deures contra els Wolves.

No serà un partit còmode per al City, perquè encara que l'Aston Villa no s'hi juga res, el seu entrenador és Steven Gerrard, llegenda del Liverpool, i com a jugadors té Philippe Coutinho i Danny Ings, ambdós amb passat red, i voldran fer un favor al seu antic club.

Però la situació per als de Guardiola la firmaria qualsevol entrenador. El seu equip depèn de si mateix, i si guanya el partit que li queda serà campió de la Premier League. Seria el setè trofeu de campions d'Anglaterra per al club i el quart per al seu entrenador, que la va guanyar en la temporada 2017/18, 2018/19 i també en la 2020/21.

Imatge principal: Pep Guardiola donant indicacions durant el partit / EFE