El Manchester City de Pep Guardiola torna a ser campió. Els citizens s’han imposat al Chelsea en la final de la Copa de Lliga després d'uns penals agònic (0-0 / 4-3), en un partit que no han brillat les ocasions de gol sinó més aviat la qualitat individual. Segona final de la temporada contra els de Sarri i segon títol per al City. Guardiola vol seguir fent història al club anglès.

Amb aquest triomf, el City suma la seva sisena Copa de la Lliga i és el segon equip britànic amb més títols d'aquest torneig. El primer és el Liverpool amb 8. La final ha estat en un escenari increïble com és Wembley, un estadi mític per Guardiola on va ser campió d'Europa amb el Barça el 2011.

El City té presa la mesura al Chelsea

Fa menys de 15 dies, el City va fer el que va voler amb el Chelsea. Els citizens els van golejar per 6-0 i van deixar clara la seva superioritat. Sarri no volia cometre els mateixos errors i després d'analitzar i analitzar aquell partit, la primera part de la final ha estat completament diferent.

Walker Sterling Manchester City Chelsea EFE

En menys de 25 minuts, el City va endossar quatre gols, però en aquestes dues setmanes, el Chelsea s’ha fet fort. El partit ha tingut un inici que no s’havia vist fins ara. Només en el primer segon del partit, hi ha hagut una falta a Agüero. La pilota estava en possessió del Chelsea, l’argentí ha anat a pressionar i abans que arribés ha acabat a terra. Pilota pel City, que una vegada amb ella, no s’ha volgut desfer.

S’ha pogut veure pur estil Guardiola: possessions llargues i superioritat sobre la gespa. Però només amb aquestes virtuts no es guanyen finals. El primer temps no ha brillat per ser el matx més atractiu, però no li faltava dinamisme. Hazard ha estat l’única esperança blue i només una genialitat seva podia decantar el partit per al Chelsea.

El City, sense clarividència

Els centrecampistes del City tenien problemes, movien i movien la pilota de costat a costat, però no trobaven els espais. Els davanters es desesperaven davant de la inoperància dels jugadors de la línia de mitjos. S’ha arribat al descans amb un 0-0, amb la final completament oberta i amb certa superioritat dels de Guardiola.

Hazard Otamendi Manchester City Chelsea EFE

En la segona part ha seguit la verticalitat, però faltava clarividència. Li han anul·lat un gol a Agüero per un fora de joc molt just i el Chelsea tenia moments brillants per la immensa qualitat d’Hazard. A partir del minut 70, el partit ha entrat en una dinàmica que de ben segur que a Guardiola no li haurà agradat ni un pèl.

El matx estava completament trencat i ha estat llavors quan el Chelsea s’ha sentit més còmode. Sarri es fregava les mans amb el que veia al terreny de joc i l’entrenador català ja estava planificant com capgirar el matx. Hazard ha continuat intentant-ho, però si els seus companys no estan encertats, el belga no podia guanyar el partit ell sol.

Els 22 futbolistes no tenien prou amb els 95 minuts i la final s’ha anat a la pròrroga. En el temps afegit, res de res. Els aficionats d'ambdós equips es deixaven les goles per animar els seus, però les oportunitats de gol seguien sense existir. Els jugadors estaven fosos físicament i han firmat els penals.

Penals d'infart

El moment surrealista ha estat just abans dels penals quan Kepa s’ha fet mal en una jugada. Caballero estava preparat per sortir, però llavors l’exporter de l’Athletic ha dit que estava bé. En tot cas, Sarri havia pres una decisió, el canvi era una realitat. Ha estat llavors quan s’ha produït una discussió a 50 metres que ha acabat guanyant l'espanyol.

Els penals han dictat sentència i el resultat global ha estat de 4-3. El City guanya el seu segon títol després de la Community Shield, on precisament va derrotar el Chelsea, i segueix viu en la Premier, la Champions i la FA CUP. Guardiola ho vol aconseguir tot.