L'Espanyol ha evitat tancar una volta completa sense guanyar fora de casa. Amb la victòria per la mínima contra el Màlaga (0-1), els de Quique Sánchez Flores han deixat de ser l'únic equip de Primera i Segona que no havia guanyat a domicili. Sergi Darder s'ha estrenat com a golejador i els catalans recuperen el somriure fora de l'RCDE Stadium

Una victòria de mínims

19 de maig del 2017. L'Espanyol és l'encarregat d'acomiadar el Granada de la Primera Divisió en l'última jornada del campionat. Els de Quique Sánchez Flores s'imposen per 1-2 en la que s'acabarà convertint en l'única victòria perica com a visitant en els últims set mesos i mig. Divuit jornades després, els de Quique han tornat a Andalusia (tot i que avui a Màlaga) per evitar tancar una volta sense guanyar fora de casa.

A la Rosaleda s'hi han trobat dos equips en situació similar (els catalans no es troben en posicions de descens però, com els de Míchel, la versió que estan oferint està lluny de les expectatives). A més, uns i altres estan tenint problemes de cara a porteria i la seva fragilitat defensiva es palesa en el fet que Pau López i Roberto són els porters de la Lliga amb més aturades (60 i 58 abans de disputar el partit, respectivament). El matx, almenys abans que Mateu Lahoz xiulés l'inici del mateix, no prometia gols ni vistositat.

I, de fet, així ha acabat sent. La matinera diana, al minut 6, de Sergi Darder ha estat un miratge. Més alliberat de tasques defensives, el migcampista mallorquí s'ha deixat veure amb més freqüència a l'àrea local i ha transformat en gol una deixada espectacular, per la visió i l'execució, de Sergio García. No ho ha celebrat pel seu passat malaguista, però el d'Artá ha col·locat la pedra inicial per construir la primera victòria a domicili del curs.

Ofici per tornar a guanyar a domicili

A partir de llavors, els blanc-i-blaus han recordat la versió més sòlida de la temporada passada. La seva renúncia a la pilota no s'ha traduït en més feina per al porter. Mario Hermoso i David López s'han erigit com un mur, Aarón ha estat el de sempre i el doble pivot format per Víctor Sánchez i Javi Fuego ha funcionat. I, per sobre de tot, un Màlaga que haurà de canviar moltes coses si vol evitar el descens.

Durant els últims minuts de la primera part i pràcticament tota la represa, els andalusos han volgut però no han pogut. Persistència sense premi. La pilota ha rondat per l'àrea visitant però el sistema defensiu de l'Espanyol s'ha encarregat de treure l'aigua del vaixell perquè aquest no s'acabés enfonsant. I on no han arribat uns, hi ha arribat Pau. El gironí segueix sense renovar i jornada rere jornada li van sortint més núvies com a conseqüència de les seves grans actuacions.

Les entrades de Borja Bastón i Juanpi no han ajudat els locals a igualar el marcador, ans al contrari. Els últims deu minuts s'han jugat al seu camp amb la sintonia de "Míchel, ves-te'n ja" d'acompanyament. Sigui com sigui, el gol de Darder ha permès a l'Espanyol emportar-se tres punts fora de casa després de set mesos i mig. Quique i els seus recuperen el somriure a domicili.