El Reial Madrid treu un molt bon empat del camp del Bayern de Múnic (2-2) i envia l'eliminatòria amb tot per decidir al Santiago Bernabéu. El conjunt blanc ha sabut resistir en el primer envit d'aquestes semifinals i es plantarà a la tornada amb el factor camp a favor, sabent el que això significa quan es tracta del tàndem Champions League i del Bernabéu.

El Reial Madrid es marca un Reial Madrid

Treure un bon resultat aquest dimarts de l'Allianz Arena era mig bitllet per a Wembley per al Reial Madrid. Amb tots els respectes per al Bayern de Múnic, la flama de l'idil·li del conjunt merengue amb aquesta competició sembla haver-se desfermat després de sobreviure al setge de Manchester.

No obstant això, aquest primer envit de les semifinals, almenys durant els seus primers 20 minuts, seria un autèntic monòleg bavarès. El Bayern trobaria moltes facilitats per combinar inclús a tres quarts, però Rüdiger i Nacho, que tenien molt clar en tot moment que el que calia defensar era l'àrea, ordenarien el bloc en un equip molt estret i curt. En l'única que patiria de valent el Reial Madrid seria en una internada de Leroy Sané, activat per una gran deixada de Kane. L'extrem alemany, avui jugant a cama natural, estavellaria la seva rematada franca contra el peu de Lunin, despertant el terrible enuig d'un Thomas Tuchel que sabia de l'equip a qui s'enfrontava.

El tècnic teutó, en la prèvia del partit, explicava que "si mires els seus gols o ocasions, 10 segons abans no els veus venir". Sabia que si el seu equip perdonava, ho acabaria pagant. El Reial Madrid, amb el pas dels minuts, començaria a respirar amb pilota davant la treva en la intensitat dels alemanys. En una d'aquestes possessions, Toni Kroos enfilaria l'agulla amb una passada magistral a Vinicius perquè el brasiler marqués al més pur estil Reial Madrid. Vini venint a rebre, ha tret de zona Kim Min-jae, traçant la desmarcada a l'esquena del coreà per aprofitar l'espai i resoldre a la perfecció. Era el primer xut a porta dels merengues, però prou intents per desestabilitzar l'eliminatòria davant la incredulitat local.

Bayern de Múnich Real Toni Kroos / Foto: EFE
Futbolistes del Reial Madrid, celebrant gol de Vinicius / Foto: EFE

Musiala i Sané, dos ganivets quan s'han posat a cama canviada

El gol del Reial Madrid ha estat un cop molt baix per un Bayern que ha caigut en intensitat i en idees fins al descans. No obstant això, el pas per vestidors ha renovat les energies dels de Tuchel, sent una de les claus el seu joc per fora. A la primera meitat, Sané i Musiala han jugat a cama natural. A la segona, el '42' i el '10' s'han canviat de banda, sent aquest moviment tàctic tremendament transcendental en els minuts que immediatament seguien a la represa.

Al 53', la primera diagonal de Leroy Sané es convertiria en el gol de l'empat després d'una autèntica canonada de l'extrem al pal curt de Lunin. Imparable. Al 57', torn de Musiala: eslàlom, penal i gol de Harry Kane. En qüestió de 4 minuts, el Bayern ha capgirat el marcador, dinamitant l'eliminatòria i revifant l'Allianz Arena.

Kane gol penalti Bayern Real Madrid / Foto: EFE
Kane, resolent el penal davant el Reial Madrid / Foto: EFE

El Reial Madrid ho equilibra tot des dels onze metres

El Bayern, pensant que tenia la paella agafada pel mànec, ha començat a gestionar la possessió sense renunciar a l'atac. De fet, les ha tingut per ampliar el marcador, però ha tornat a ser la imprevisibilitat de Vinicius la que li ha acabat fent un embolic. El brasiler, amb una gran jugada individual a la frontal de l'àrea rival, ha deixat Rodrygo en una posició propícia per al gol, però ha estat Kim Min-jae qui ha evitat la rematada del brasiler, però cometent penal.

Vinicius, qui sinó, l'ha transformat, aconseguint per al Reial Madrid un empat que val or. El Bayern, per ocasions i per sensació de perill, ha merescut més, però no ha demostrat més que el Reial Madrid, que fa els deures i envia l'eliminatòria amb tot per resoldre's al Coliseu de San Martín.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!