El Barça de bàsquet ha sabut patir i ha sabut reaccionar a temps per forçar la pròrroga i imposar-se a l'Olympiacos en el tercer partit del play-off de l'Eurolliga (80-82). Els blaugrana, amb un gran joc coral i amb dobles dígits d'anotació de Nico Laprovittola, Willy Hernangómez, Jan Vesely, Tomas Satoransky i Jabari Parker, han sabut imposar-se a la pressió de l'infern grec del Pireu i es queden a només una victòria de la tan desitjada Final Four.

Molta igualtat i pocs punts al Pireu

Un duel molt complicat en una pista molt complicada. I tot i començar perdent el salt inicial, Jan Vesely ha estat el primer anotador del partit. Al primer quart, però, ha costat molta anotar. Ha estat gràcies a les bones defenses, però també als molts tirs fallats. Un primer quart amb només 13 punts anotats per equip i en el qual han destacat Jabari Parker i Alec Peters amb 5 punts cadascú.

Una primera impressió molt igualada al Pireu que ha estat reconduïda al segon quart. I encara que Willy Hernangómez, amb 2 punts, i Thomas Satoransky amb 5 punts consecutius, donaven ales al Barça, els grecs han sabut pressionar i ser més determinants sota cistella.

El rebot ha estat clau i l'Olympiacos s'ha imposat sota el cèrcol. Físicament molt superiors, els grecs han fet mal al Barça, escapant-se a un màxim de vuit punts. Finalment, tot i patir, Nikola Kalinic ha fet un triple abans del descans i ha deixat el Barça cinc punts per sota (37-32). El jugador del partit estava sent l'estatunidenc Moses Wright, amb 11 punts i convertint-se en el gran líder dels grecs.

Victòria èpica del Barça

Però el Barça, lluny de voler-se rendir, ha cregut en les seves possibilitats. Satoransky ha donat confiança amb un triple a l'inici del tercer quart, igual que Laprovittoloa, que començava el seu espectacle. Però Walkup també ha donat seguretat a l'Olympiacos. Tot i això, el Barça ha posat la directa i ha sumat un total de 25 punts, sent el màxim d'un equip en un quart del partit, i deixant els grecs tocats (51-57).

I el quart quart ha tornat a ser favorable als grecs, que han dominat tot i un gran inici anotador del blaugrana Willy Hernangómez. Wright i Petrusev han tornat a ser molt importants per als grecs, que a més han vist com els àrbitres sempre s'equivocaven al seu favor. Però encara que l'Olympiacos tenia la victòria al sac, ha aparegut Àlex Abrines per fer dos triples i novament Laprovittola per forçar la pròrroga (71-71).

Un partit amb molt poques faltes i amb un final sense cap equip dins del bonus. I la pròrroga ha estat el mateix que el partit, amb el Barça marxant al marcador, amb l'Olympiacos recuperant-se, però finalment amb el millor Barça reapareixent. Amb empat a 80 i només 3 segons per al final el mestre Jabari Parker s'ha trobat amb una falta personal de tres i ha anotat dos tirs lliures (80-82).

El partit ha acabat aquí i el Barça guanyat el tercer partit i se situa 2-1 a l'eliminatòria. Només una victòria més i els blaugrana jugaran la Final Four de l'Eurolliga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!