L'església de Santa Maria d'Amer s'ha omplert aquesta tarda per acomiadar Núria Casamajó, la mare del president a l'exili, Carles Puigdemont. Entre els assistents hi havia majoritàriament veïns d'Amer, on Núria Casamajó, coneguda com la Nuri de Can Crous, era una persona molt estimada, però també una àmplia representació del món de la política, amb els presidents Jordi Pujol i Artur Mas al capdavant, així com l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias. Per la seva banda, Puigdemont ha seguit la cerimònia en directe per streaming a través de dues càmeres instal·lades a l'església.

El president de Barça, Joan Laporta, ha acudit també a Amer, acompanyat del membre de seu gabinet Jordi Finestres. Entre els representants de Junts hi havia la presidenta, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, a més dels caps de llista de Girona, Salvador Vergés; Tarragona, Mònica Sales; i Lleida, Jeannine Abella; els números dos i tres de la llista de Barcelona, l'empresària Anna Navarro i el conseller Josep Rull; i una molt nombrosa presència de diputats del Parlament, entre els quals Albert Batet i Josep Rius, i del Congrés dels diputats, com la presidenta del grup parlamentari, Míriam Nogueras.

No hi era Quim Torra, que va ocupar la presidència de la Generalitat la legislatura del 2017, després que Puigdemont no va poder ser investit, però sí l'alcalde de Girona de la CUP, Lluc Salellas, que ha acudit a donar el pèsam tot i que no s'ha pogut quedar a la cerimònia, i la cap de llista d'ERC per Girona i delegada del Govern per aquesta demarcació, Laia Cañigueral.

IMG 8521
Artur Mas, al funeral de la mare de Puigdemont aquest dimarts a Amer 

Comiat del president

Els set germans de Puigdemont i l'esposa del president, Marcela Topor, encapçalaven la cerimònia, durant la qual el diaca d'Amer ha fet una referència a la piulada de Puigdemont en què dilluns a primera hora s'acomiadava de la seva mare, i lamentava que "ha marxat massa aviat". El diaca ha recordat que el president té previst tornar en les pròximes setmanes de l'exili, amb la qual cosa s'haurien pogut acomiadar.

El moment més emotiu ha estat quan una de les filles, Montse, ha expressat en públic el comiat de la família i se li ha trencat la veu en agrair als veïns d'Amer el suport que han brindat a la seva mare. Abans d'acabar el funeral una soprano ha cantat Una furtiva lacrima de Gaetano Donizetti

El president ha pogut seguir a través d'streaming tota la cerimònia, amb dues càmeres que s'han instal·lat a l'església, com ell mateix s'ha encarregat d'explicar en una piulada al seu perfil de la xarxa X on ha agraït totes les mostres de suport que han rebut: "Agraïm també l'esforç de tanta gent per anar fins a Amer i fer-nos costat en aquest moment de tristesa, però també d'esperança en la vida que ens ha regalat a tots els qui en som deutors. Descansa en pau, estimada mare".

El president ha interromput la seva campanya electoral arran de la mort de la seva mare. Té previst tornar a reprendre la seva activitat aquest dimecres, amb un míting a Argelers, al qual estan convocats els simpatitzants de Barcelona.