El Reial Madrid s’ha endut els tres punts del Ciutat de València (1-2) i manté un bri d’esperança a la Lliga abans del Clàssic de dissabte que ve. Ho ha aconseguit després d’un autèntic escàndol perpetrat per Casemiro, Iglesias Villanueva i el VAR. Amb el Madrid contra les cordes, el brasiler s’ha apuntat a la nit dels Òscars i s'ha tirat, l’àrbitre ha picat i els encarregats de la revisió no s’han pronunciat.

Sigui com sigui l’equip de la capital segueix a 9 punts del Barça i manté les seves opcions de competir la Lliga. Jugant com ho ha fet contra el Llevant, però, patirà per retenir el tercer lloc.

Barhi li dona un cop de mà al Madrid

El Madrid ha saltat al terreny de joc pensant en els pròxims dos clàssics contra el Barça i això, quan ets un equip feble tàctica i mentalment, és una molt mala notícia. Han calgut pocs minuts per entendre quin era el problema: el duel contra el Llevant feia mandra als futbolistes de Santiago Solari.

Així, el conjunt local ha aprofitat el poc esma dels blancs per buscar el primer gol del partit en els compassos inicials. La primera ocasió ha estat de Rubén Rochina -el millor del seu equip- i la segona de Roger Martí, que ha enviat la pilota al pal quan el Ciutat de València ja celebrava el gol. Era el minut 24 i el Madrid no reaccionava.

Benzema Reial Madrid Llevant EFE

L’equip blanc no s’ha despertat i el Llevant ha tingut més ocasions de la mà de Róber Pier i Raphael Varane, que ha estat a punt de marcar-se en pròpia porteria. Només Vinícius, que és molt bo però no marca mai, oferia certa resistència.

Perdonar contra el Reial Madrid, però, sempre es paga. Tot i que no estaven jugant a res, els futbolistes blancs han trobat un premi immerescut gràcies a la innocència de Enis Bardhi.

Quan quedaven dos minuts pel descans, el macedoni ha utilitzat el braç per protegir-se d’una centrada dins de l’àrea i l’àrbitre, amb l’ajuda del VAR, ha assenyalat penal. Benzema l’ha transformat i el Madrid ha marxat als vestidors amb el marcador a favor però les sensacions en contra. Instants abans, Roger havia tornat a enviar la pilota al pal quan només havia de col·locar la pilota lluny de l’abast de Courtois.

Una VARbaritat incomprensible

Quan guanyes però no ho mereixes el destí acostuma a posar les coses al seu lloc. Roger, que ja havia perdonat en dues ocasions flagrants, ha aconseguit l’empat al minut 60 amb un autèntic golàs. El davanter valencià ha rematat de primeres una centrada de Morales per fer embogir el seu estadi.

Anys enrere una situació així no hagués alterat el Madrid, però quan les coses no van bé tot es magnifica. Els homes de Solari no han respost i l’entrenador argentí encara menys. Enlloc d’ajudar al seu equip, el tècnic ha substituït a Toni Kroos per Fede Valverde i ha desconcertat a tothom.

madrid llevant efe

Solari no ha aconseguit revolucionar el partit, però el VAR sí. En el minut 78, i de manera totalment incomprensible, Iglesias Villanueva ha assenyalat penal en una jugada on Doukouré ni tan sols ha tocat a Casemiro i el vídeoarbitratge no l’ha corregit. L’escàndol ha estat majúscul, i és que el brasiler fins i tot hauria d’haver vist la groga per haver-se tirat a la piscina.

El discutit Bale no ha fallat i, després d’una celebració esperpèntica en la què s’ha desfet de tots els seus companys, el partit ha mort.

Els jugadors locals, petrificats, no han reaccionat ni tan sols després que Nacho fos expulsat per doble groga. No hi havia res a fer, el partit s’havia decidit des d’una sala de Las Rozas.