El Reial Madrid s'ha reivindicat en el clàssic amb una victòria de prestigi per 87-75 a l'Eurolliga davant el seu etern rival, el Barcelona Lassa, després de dominar en defensa i portar el ritme i el pes del partit a tota hora.

Però més enllà de la victòria madridista el partit es recordarà per una cistella de Luka Doncic, gairebé des de la seva línia de fons, en l'últim instant del tercer quart, erigint-se en el substitut del lesionat Sergio Llull.

L'inici del partit ha estat marcat per un precís Facundo Campazzo, autor dels 8 primers punts del Madrid, i una bona defensa que acabava pràcticament en una zona per desorientar el Barcelona en els minuts inicials (8-4, min.4.30), en els quals només Kevin Seraphin ha estat en línia amb el partit des del primer minut.

Les precaucions dels dos equips s'han deixat sentir des de l'inici, sabedors de la importància de la victòria. El 15-15 del final del primer quart ha estat just. En el segon acte s'han començat a veure més coses en atac. Jaycee Carroll ha estat el primer que ha començat a enxufar-les fins que Luka Doncic i Felipe Reyes han començat a fer funcionar la seva connexió particular.

El Reial Madrid ha manat al marcador i en el ritme de joc, però el Barça no s'ha desesperat en cap moment i ha intentat buscar solucions sobre la marxa basat en la seva profunda banqueta. Al final, els blaugrana s'han recuperat amb un Juan Carlos Navarro infal·lible des de la línia de tirs lliures i han arribat al descans amb un 40-38.

Cinc punts seguits de Trey Thompkins, en un parcial de sortida de 8-0, han augmentat l'avantatge local a la desena de punts, posant el Barcelona davant de la primera gran prova del clàssic. El trio arbitral ha volgut evitar des del primer moment qualsevol tipus de problema i ha tallat a excés el joc, contribuint molt poc al bon espectacle d'ambdós equips.

Doncic ha seguit amb el seu particular recital d'assistències i el Madrid ha començat a consolidar el seu avantatge, a més d'emetre sensacions més que positives de cara a la victòria. El Barça ha perdut l'equilibri davant la doble amenaça permanent de Doncic i Campazzo i el 63-48 (min.29) ha estat la demostració palpable d'aquesta superioritat.

I per acabar de demostrar-lo, Doncic s'ha disfressat de Sergio Llull per apuntar-se tres punts impossibles amb un llançament des de gairebé la seva pròpia línia de fons, 68-52, i deixar el camí una mica més pla de cara als últims deu minuts, després d'un parcial de 28-14 en aquest tercer quart.

Per si hi havia algun dubte, el Madrid ha continuat pujant com l'escuma mentre el Barça buscava la manera de no sortir amb una derrota escandalosa del primer clàssic europeu. Després d'aquests 21 punts de renda els blaugrana han buscat conservar el seu orgull, mentre que el Madrid s'ha relaxat una mica, amb el que l'avantatge ha disminuït fins al 80-71.

Fins allà ha arribat tot i ha estat Doncic el que ha 'tancat' el partit amb un ball sobre Víctor Claver a qui ha deixat literalment tirat al parquet per donar-li una altra assistència a Reyes.

Al final, 87-75, el Madrid surt victoriós i reforçat i el Barça derrotat i immers una mica més en la seva crisi.