El Barça ha confirmat aquest diumenge la pitjor notícia possible en clau esportiva. Luis Suárez, sotmès a una operació al menisc extern del genoll dret, es perdrà gairebé el que resta de temporada. Si des del club eren optimistes i només esperaven que fossin unes setmanes de baixa, finalment el futbolista uruguaià estarà com a mínim quatre mesos sense jugar.

L'operació, a mans del doctor Ramon Cugat, ha estat una artroscòpia amb sutura amb un final inesperat. Una molt mala notícia per a un Barça que perd la segona referència ofensiva de l'equip i un gran número de gols. Aquesta temporada havia disputat 23 partits i havia aconseguit 14 gols.

El seu retorn s'espera que sigui al mes de maig, just al final de la temporada, i amb molts pocs partits restants. No es pot afirmar categòricament, però si el Barça no arriba lluny ni a la Champions ni a la Copa del Rei, podria perdre's el que resta de temporada i només jugar comptats partits de Lliga.

En un moment convuls al club, amb Ernesto Valverde discutit i amb la possibilitat d'un relleu a la banqueta, la notícia més preocupant és la baixa de Suárez. Veurem si el Barça recorre al mercat d'hivern per trobar un davanter referència o si en el seu lloc utilitza Antoine Griezmann, Leo Messi o algun futbolista de la casa.