Luis Manuel Rubiales s'ha convertit en el nou president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) després d'obtenir majoria absoluta en la primera votació de l'Assemblea General. L'exfutbolista, ara màxim dirigent del futbol espanyol, s'ha imposat a l'altre candidat, Juan Luis Larrea.

Vuitanta vots per a Rubiales, 56 per a Larrea i un únic vot en blanc que han ratificat la confiança de l'Assemblea a l'expresident de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), càrrec que va abandonar el passat novembre per optar a convertir-se en el màxim responsable federatiu. La votació, a la sala Luis Aragonés de la Ciutat del Futbol, s'ha allargat durant dues hores, i els únics assembleistes que no han acudit a la cita han estat els futbolistes Iago Aspas i Pedro León.

Rubiales (Las Palmas, 1977) rellevarà Ángel María Villar com a president de la Federació, que dirigia des del juliol de 1988. Ara Rubiales completarà el mandat que va iniciar Villar el 22 de maig de l'any passat i que acabarà l'any 2020. La RFEF va convocar eleccions a la presidència el passat 16 de març després de la destitució del mateix Villar, que havia estat cessat pel Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) per haver incomplert la normativa en els últims comicis. Aleshores havia estat elegit per un vuitè mandat consecutiu, el 22 de maig de 2017.

D'aquesta manera s'acaba una era a la direcció del futbol espanyol. Rubiales, de 40 anys, agafa les regnes de la RFEF amb idees noves. Una persona que sap com funciona el món del futbol a Espanya, i més de ser també el president de l'Associació de Futbolistes Espanyols durant els últims anys.