El nom de Luis Rubiales continua donant molt de què parlar. L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol té tancades les portes de l'esport rei a Espanya, després d'haver estat inhabilitat pel seu famós petó no consentit a Jenni Hermoso, en la celebració per la consecució del mundial. Al mig, encara, d'aquest cas pel qual diverses futbolistes, i el mateix protagonista, han estat citats a declarar, el nom de Rubiales torna a sortir a la palestra.

I tot té a veure amb la celebració del mundial 2034, per al qual l'Aràbia Saudita s'ha proposat com ferm candidat per acollir-lo, després de veure com Qatar va celebrar amb èxit el seu, canviant per complet els calendaris. La Federació de Futbol de l'Aràbia Saudita va emetre, a través d'un comunicat, la seva candidatura per allotjar-lo i va confirmar haver presentat una "carta de presentació" i firmat "una declaració a la FIFA" per ser la seu de la Copa del Món el 2034.

Luis Rubiales supercopa d'Espanya / EFE
Luis Rubiales amb el trofeu de la Supercopa d'Espanya / Foto: EFE

Rubiales i la recompensa de l'Aràbia Saudita

"La intenció de postular-se per al Mundial de 2034 és una novetat històrica i reflecteix els objectius de la nació de desbloquejar noves oportunitats futbolístiques en tots els nivells i el compromís de donar suport al creixement del joc a tots els racons del món", argumentava l'escrit per donar a conèixer les raons per les quals el país saudita vol celebrar el mundial. El prestigiós torneig, d'aquesta manera, viatjaria fins a l'Aràbia després que el seu predecessor, 2030, sigui a Espanya, el Marroc i Portugal, al costat de l'Uruguai, l'Argentina i el Paraguai.

En aquest sentit, la Federació Saudita (Saff per les seves sigles en anglès), vol incloure Luis Rubiales entre els directius del seu equip per acabar de concretar la seva candidatura. El de Motril és un vell conegut de l'Aràbia Saudita, ja que va ser ell que, ocupant el càrrec de president de la RFEF, es va emportar la Supercopa d'Espanya a l'esmentat país. Aquesta va ser la seva primera gran mesura com a màxim mandatari de la institució, que s'explica a través del lucratiu contracte, amb 40 milions d'euros pel mig, que s'emportava la federació.

Florentino Pérez envoltat de dos xeics a la final de la Supercopa d'Espanya / Foto: EFE
Florentino Pérez envoltat de dos xeics a la final de la Supercopa d'Espanya en Aràbia Saudita / Foto: EFE

La decisió va ser polèmica i històrica, perquè mai un torneig espanyol no s'havia celebrat fora del país i que va despertar les crítiques dels aficionats espanyols. També, durant el seu mandat, es va presentar la candidatura per acollir el mundial de 2030, que ja ha estat confirmat per la FIFA. Des de l'Aràbia Saudita, tenen molt en compte l'experiència de Rubiales, així com el gest que va tenir cap a ells i volen recompensar-se'l.

L'Orient Mitjà continua creixent en l'esport

Els diners de l'Orient Mitjà s'han anat imposant en els últims temps i, amb això, la celebració de diferents, i prestigiosos, tornejos internacionals. Primer, com comentàvem anteriorment, va ser Qatar amb el mundial de futbol. Però a Qatar, no només han volgut allotjar esports com el futbol, i ho han fet amb altres disciplines com la Fórmula 1 o MotoGP.

Argentina celebrant el Mundial conquerit en Qatar / Foto: EFE
Argentina celebrant el Mundial conquerit en Qatar / Foto: EFE

Des de l'Aràbia Saudita, per tant, volen seguir l'exemple del país veí i saben que la seva candidatura serà més fàcil de vendre. Ja a Yeda es va celebrar, el 2021, el Gran Premi de Fórmula 1, que també acollirà l'última cita del mundial d'automobilisme aquest diumenge. L'Aràbia Saudita vol continuar creixent en l'esport rei, i per a això cobriran d'or a un Rubiales que, com tots sabem, no dona puntada sense fil.