Luis de la Fuente ha tingut clar des del primer moment el seu mig del camp per a Espanya. El tècnic de la Rioja s'ha emportat a l'Eurocopa d'Alemanya 2024 els seus homes de més confiança i, tot i que Rodri és el líder del mig del camp de la Roja, hi havia algun dubte amb qui podia ser el seu suplent a l'eix de la medul·lar.

La temporada d'Aleix Garcia reforçava la seva candidatura per a ser el segon dels pivots que viatjaran a Alemanya, però, finalment, l'escollit per De la Fuente ha estat Martín Zubimendi. El futbolista de la Reial Societat, precisament com Aleix, ha estat molt relacionat amb el Barça en un hipotètic fitxatge que, en cas de produir-se, es tancaria a canvi dels 60 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió.

Zubimendi / Foto: Europa Press
Martín Zubimendi, durant un partit de Copa del Rei amb la samarreta de la Reial Societat / Foto: Europa Press

Hansi Flick prefereix l'arribada de Joshua Kimmich a la de Zubimendi

El '4' txuri-urdín va entrar en la llista de futuribles de Joan Laporta per al Barça per ordre expressa del ja exentrenador, Xavi Hernández. No obstant això, des dels primers sondejos de l'entitat catalana pel futbolista de Sant Sebastià, el Barça no ha perdut interès en ell, mantenint-lo inclús ara amb Hansi Flick ja oficialitzat com el nou entrenador blaugrana.

No obstant això, el que sí que ha canviat entre el Barça i Zubimendi amb l'arribada del nou entrenador és l'ordre prioritari de fitxatges pel que fa a la demarcació de pivot. El tècnic alemany preferiria l'arribada de Joshua Kiimich abans que la de Zubimendi tenint en compte que ambdós futbolistes costarien un preu similar. En el cas de l'internacional espanyol, es té clar que la Reial Societat es remetrà als 60 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió, mentre que Kimmich, amb un valor de mercat de 60 milions d'euros, però amb contracte fins al juny de 2025, podria acabar sortint del Bayern de Múnic per uns 50 milions d'euros.

Hansi Flick consuela a Kimmich en el Bayern de Múnich / Foto: Europa Press
Hansi Flick, abraçant Joshua Kimmich, durant la seva etapa junts al Bayern de Múnic / Foto: Europa Press

El fet que esportivament sigui l'opció preferida del nou entrenador i que, a més a més, pugui arribar a ser inclús més barat, és transcendental per a un Barça que haurà de buscar vendes importants si aspira a fitxatges del calibre de Kimmich. Cal recordar també que el club blaugrana vol també reforçar-se en la seva parcel·la ofensiva amb l'arribada d'un extrem i que, en aquest sentit, és Nico Williams el favorit. En el cas del futbolista de l'Athletic Club, costaria també prop de 60 milions d'euros.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!