S'apropa una nova aturada per a partits internacionals i Luis de la Fuente ja està planificant la llista de convocats, una elecció de vital importància, ja que la selecció espanyola ha de contrarestar la punxada contra Escòcia en les seves aspiracions de classificar-se per a la pròxima Eurocopa. La Roja visitarà Geòrgia i rebrà Xipre amb la necessitat de sumar els 6 punts, ja que altrament podria complicar-se la classificació. I el seleccionador, tal com informa Estadio Deportivo, té decidit dur a terme alguns canvis importants.

Luis de la Fuente prescindirà d'aquells jugadors veterans que se n'han anat a jugar lluny d'Espanya, com Jordi Alba, Rodrigo Moreno i Sergio Canales, als quals es podria afegir un Jesús Navas que ha baixat el seu rendiment en aquest inici de temporada. A més, cal afegir Dani Ceballos, lesionat. Falta per veure què decideix amb noms com els de Le Normand o Bernat, sorpreses de l'última llista.

Lamini Yamal durnate el Gamper davant del Tottenham / Foto: EFE
Lamini Yamal, la nova sensació de la Lliga / Foto: EFE

Lamini Yamal, principal novetat de De la Fuente

Pel que refereix a les novetats, el nom que és en boca de tots és el de Lamine Yamal, la gran revelació de la temporada, i que aquest diumenge ha firmat una autèntica exhibició en la victòria del Barça contra el Vila-real (3-4). Davant dels rumors que el jugador de Mataró podria optar per defensar la samarreta del Marroc, la RFEF s'ha mogut amb rapidesa, per demostrar-li a Yamal que confien plenament en ell de cara al futur de la selecció espanyola

Un altre dels jugadors que podria entrar en la llista de Luis de la Fuente és Nico Williams, que es va quedar fora de l'última convocatòria, al qual el podrien acompanyar Pedro Porro, Oyarzabal, Bryan Gil i Gayá. I és que el seleccionador encara no ha aconseguit configurar un bloc fix, per la qual cosa haurà de continuar observant de prop els jugadors per acabar per decidir-se.

Luis de la Fuente selecció espanyola Europa Press
Luis de la Fuente, en un partit de la selecció espanyola / Foto: Europa Press

 

Una final a Geòrgia

Malgrat el mal inici en la fase classificatòria, Espanya no hauria de tenir massa problemes per ser una de les seleccions que participi en l'Eurocopa d'Alemanya 2024. El canvi de format, amb 24 participants, amplia molt les opcions, per la qual cosa les grans han de fer realment malament per quedar-se fora. I és que en aquesta ocasió els segons de grup no van a la repesca com abans, sinó que es classifiquen directament.

Espanya, de fet, està en aquests moments a 9 punts d'Escòcia en la classificació, encara que ha disputat 2 partits menys. El segon classificat, amb un partit més que Espanya i un punt més, és Geòrgia, la qual cosa converteix el partit de Tbilissi en una autèntica final, ja que una derrota de la Roja la posaria en seriosos conflictes. Més assequible sembla el següent encontre, a casa i contra una Xipre que suma els seus partits per derrotes.