Luis Enrique no oblida el Barça, i per aquest motiu la gran majoria de les seves convocatòries estan atapeïdes de jugadors culers. I no és l'únic favor que ha fet a Xavi Hernández, amb el qual va arribar a coincidir com a jugador, i que després va dirigir durant una temporada. Perquè també li ha recomanat personalment la contractació d'un futbolista en el qual té una enorme confiança, si bé ha desaparegut dels seus plans. Això es deu que no passa el seu millor moment de forma.

Com molts ja han endevinat, es tracta d'Adama Traoré. El poderós extrem va impressionar amb la seva velocitat, la seva potència i la seva musculatura, fent una temporada brillant a les files del Wolverhampton Wanderers. Això li va valer per ser pretès pels millors equips del planeta, que es van mostrar disposats a pagar els prop de 60 milions d'euros en els quals estava valorat. No obstant això, no el van deixar anar-se'n enlloc.

Ismaila Sarr Adama Traore Watford Europa Press

Adama Traoré/ Europa Press

Això va frustrar molt l'internacional espanyol, que el curs anterior ja va baixar considerablement les seves prestacions. Òbviament, anava a ser complicat mantenir les xifres que havia aconseguit, i no el va ajudar el fet que el seu equip tingués una crisi de resultats. Malgrat això, va ser convocat per a l'Eurocopa, encara que va tenir molt poca participació. I la quantitat de trucades que havia rebut el seu agent va disminuir de manera significativa.

Però el de L'Hospitalet de Llobregat ha tocat fons en aquesta campanya. Després del canvi d'entrenador en els 'Wolves', ha passat a ser suplent habitual, i per això desitja marxar. El problema és que ja ningú no sembla tenir interès en ell, per molt que el seu preu ara estigui situat en uns desitjables 30 'quilos'. Una oportunitat de mercat que Luis Enrique creu que des del Camp Nou no poden desaprofitar. Així que li ho ha recomanat a Xavi i a Joan Laporta.

Xavi Hernandez Joan Laporta entrenament FC Barcelona

Xavi Hernández i Joan Laporta/ FC Barcelona

No obstant això, sembla que el Barça no té intenció de moure's per aconseguir Traoré. Opinen que no té les qualitats tècniques necessàries per encaixar, i tampoc no tenen diners per desaprofitar-lo. I més, en una posició que ja tenen ben coberta, com és l'extrem dretà. Acaben de firmar Ferrán Torres per jugar allà, i no volen frenar la progressió dels joves Ilias Akhomach i Ez Abde, que estan deixant detalls molt interessants.

Xavi rebutja definitivament Adama

Laporta encara no havia pres una decisió definitiva, i ni de bon tros no havia descartat Adama. Ha estat Xavi el que ha deixat clar que no vol tenir-lo als seus ordres, per dos motius.

El primer, perquè creu que està sobrevalorat. I el segon, perquè sap que ha estat negociant amb el Reial Madrid, malgrat haver-se criat a La Masía.

Considera que és una falta de respecte al Barça, club al qual li deu tot.