Era qüestió de temps que la Federació Espanyola de Futbol anunciés que Luis Enrique Martínez no seguiria com a seleccionador espanyol després de la mala actuació del seu equip al Mundial de Qatar. L'ens federatiu no ha esperat ni tan sols a la finalització del campionat i aquest mateix dijous han fet pública la seva decisió de prescindir dels serveis del tècnic asturià, a qui li agraeix el treball i "tot el seu cos tècnic al capdavant de la selecció nacional absoluta al llarg dels últims anys".

Final amb mal gust de boca a una etapa a les portes dels títols

Així, amb el mal sabor de boca de l'eliminació als vuitens de final de Qatar 2022 en uns penals cruels contra el Marroc es dona per finalitzada una etapa que va començar el 9 de juliol de 2018 i que, després d'una pausa provoca per la dramàtica situació que va viure amb la seva filla petita, ha acabat durant quatre anys on ha aconseguit arribar a les semifinals de l'Eurocopa, on també va caure als penals contra Itàlia, a la final de la Nations League, amb una derrota injusta contra França, i deixant l'equip en la fase final de la mateixa Nations League que es jugarà a finals de març, ja amb un nou integrant a la banqueta.

Ferran Torres Luis Enrique lamentando derrota España Marruecos / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez
Luis Enrique intenta animar els seus jugadors després de caure contra el Marroc / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez

"La direcció esportiva de la RFEF ha traslladat al president un informe en què es determina que ha d'arrencar un nou projecte per a la Selecció Espanyola de Futbol, amb l'objectiu de continuar amb el creixement aconseguit en els darrers anys gràcies a la feina feta per Luis Enrique i els seus col·laboradors. Tant el president, Luis Rubiales, com el director esportiu, José Francisco Molina, han transmès al tècnic la decisió adoptada", comença el comunicat emès per la RFEF.

Luis de la Fuente assumeix el càrrec

Ara, confirmada una notícia que era poc menys que un secret de domini públic, s'obren dues preguntes molt clares, però a una ja ha donat resposta la mateixa Federació. Perquè no han donat gaire temps a l'especulació sobre qui seria el nou seleccionador, i ja han fet públic que qui assumeix el càrrec és Luis de la Fuente.

Luis de la Fuente con España Sub21 / Foto: EuropaPress
Luis de la Fuente, nou seleccionador espanyol absolut / Foto: EuropaPress

Fins ara seleccionador sub 21, coneix bé els mètodes de treball de la RFEF i els responsables d'escollir el nou seleccionador. Luis Rubiales ha intentat tenir un perfil més vocal i protagonista com el de Luis Enrique, que ha servit per fer més fàcil el salt a la selecció absoluta de futbolistes molt joves com els Pedri, Gavi, Nico Williams o Yeremy Pino. Ara, per donar continuïtat a aquest bloc jove, una persona que hi ha treballat en els últims anys sembla una bona opció dins de la Federació. També s'havia parlat de Marcelino Garcia Toral o del lleidatà Robert Martínez, però Rubiales ha tingut clara la seva aposta.

El futur de Luis Enrique

L'altra gran pregunta és sobre quin serà el nou destí de Luis Enrique, si és que té previst tornar a entrenar al futbol de clubs de cara a la pròxima temporada, o en aquesta mateixa si apareix algun projecte engrescador. A Espanya, un club gran que podria buscar entrenador és l'Atlètic de Madrid, mentre que sempre quedarà esperar a veure com es desenvolupa la segona part de la temporada per veure si algun gran del futbol europeu truca a la seva porta. De moment, la porta que se li ha tancat ha estat la de la Roa.