La selecció espanyola de futbol segueix pensant en gran en aquest Mundial de Qatar 2022. La Roja no és una de les grans favorites per guanyar el trofeu, però sí apareix entre les possibles sorpreses. Un equip molt jove pot ser la revelació i Luis Enrique Martínez ho sap molt bé. Per això necessita que tothom estigui a gust i jugar minuts. Cal fer rotacions i pensar en positiu.

Els dubtes amb Ansu Fati

Luis Enrique ha tingut diversos dubtes en les últimes setmanes. Ja va assegurar que un d'ells va ser Ansu Fati: "Ha estat un dels dubtes fins a l'últim minut. Nosaltres hi apostem abans que altres. El nivell d'Ansu és inqüestionable. Ha viscut un procés difícil. He tingut dubtes fins al darrer segon". Unes declaracions que van sorprendre a molts, però que també van ser un bany de realitat per al futbolista del Barça.

Ansu Fati selecció espanyola / Foto: Europa Press - Oscar J. Barroso
Ansu Fati jugant amb la selecció espanyola / Foto: Europa Press

A més, va jugar contra Jordània en l'amistós previ al Mundial i va aconseguir ser un dels protagonistes. També va marcar un gol. Ara, però, ja amb la cita mundialista en joc, encara no ha debutat. Ansu Fati sempre s'ha quedat a la banqueta i altres jugadors han passat per davant seu.

Luis Enrique considerava Ansu Fati com a un extrem i també com a un davanter centre. Però encara no ha tingut cap oportunitat a Qatar. Tot i això, la situació podria canviar properament. La polivalència d'Ansu Fati el pot ajudar.

Ansu Fati selección española España la Roja / Foto: RFEF
Ansu Fati després de marcar un gol amb la selecció espanyola / Foto: RFEF

L'oportunitat d'Ansu Fati

Tal com s'ha anat informant en les últimes hores, Luis Enrique ja li hauria comunicat personalment a Ansu Fati que jugarà contra el Japó, tot i que no d'inici i si el partit ho permet. Seria una sorpresa majúscula, ja que ja molts s'havien oblidat d'ell. Però el jugador del Barça ha rebut la millor notícia de totes. Ara caldrà veure que en els propers entrenaments segueixi a un gran nivell i que no perdi aquesta oportunitat d'or.

Una mesura de gran entrenador que segueix la línia marcada per Luis Enrique. El tècnic asturià ja va afirmar que no tindria una alineació tipus ni cap futbolista tindria garantida la titularitat. A Luis Enrique li agrada sacsejar els equips i per això ja va anunciar que sempre aniria fent rotacions.

Ansu Fati Pablo Gavi selección española España / Foto: EFE
Ansu Fati i Pablo Gavi jugant amb la selecció espanyola / Foto: EFE

I ara hauria de ser el torn d'Ansu Fati. Un bon partit contra el Japó podria canviar la seva situació.