Passen les temporades i Mikel Merino, jugador de la Reial Societat, continua sense moure's de Sant Sebastià. I és que el navarrès s'ha convertit en uns dels millors migcampistes de la Lliga espanyola, fent que Reial Madrid i Barça s'interessin per ell. La Real, tanmateix, no el posa fàcil, mentre que els 2 gegants de la Lliga tampoc s'atreveixen a fer el pas definitiu, la qual cosa provoca que estiu rere estiu Merino s'acabi quedant després de sonar per a diversos equips.

Ara, tanmateix, sembla que el Reial Madrid ha decidit donar-ho tot per fitxar Mikel Merino. Amb Modric i Kroos a la rampa de sortida, el club blanc necessita migcampistes de qualitat. A més, Florentino vol jugadors espanyols, ja que el Madrid se l'acusa de no tenir jugadors seleccionables per a Luis Enrique de nivell.

Mikel Merino Barça EuropaPress

Mikel Merino, en un partit de la Reial Societat / Europa Press

Merino, entre el Madrid i el Barça

Mikel Merino, tanmateix, el faria més gràcia jugar en el Barça. Amb 25 anys i una clàusula de rescissió de 60 milions, el centrecampista és feliç en la Reial Societat, encara que entén que tard o d'hora hauria de tornar a provar fortuna en l'elit. A Merino, a més, no se li escapa que amb l'arribada de Xavi Hernández al Camp Nou les seves opcions de fitxar pel Barça augmenten. Li han arribat missatges molt positius de l'entrenador de Terrassa, que veu com una barreja entre Imanol Alguacil i Luis Enrique. El mateix seleccionador li ha parlat meravelles del Barça, on s'adaptaria a la perfecció.

El dubte del centrecampista, doncs, és si esperar la trucada del Barça mentre continua creixent en la Reial Societat o aprofitar que ara té l'opció de fitxar pel Reial Madrid, on també té molts números de fer-se l'amo del centre del camp. El precedent de Xabi Alonso és positiu, mentre que els d'Illarramendi i Odriozola són negatius.

Xavi Hernandez entrenament Barca FC Barcelona

Xavi Hernández, entrenador del Barça / FC Barcelona

Un migcampista sense por del desconegut

Format en les categories inferiors de l'Osasuna, Mikel Merino va demostrar des de molt jove no tremolar-se el pols a l'hora d'intentar triomfar al món del futbol. Amb només 20 anys va acceptar anar-se'n al Dorussia Bortmund i, un any després, al Newcastle, on va deixar minuts de molta qualitat.

Finalment, li va arribar l'oportunitat de tornar a la Lliga quan el 2018 la Reial Societat va decidir pagar 12 milions d'euros per ell. I en el conjunt txuri urdin Merino ha acabat d'explotar definitivament, fins a convertir-se en un dels futbolistes amb més cartell de la Lliga. El seu preu és de 60 milions d'euros, una quantitat relativament baixa si es té en compte que només té 25 anys i que la seva fitxa no és tan alta com la d'altres futbolistes del seu nivell. Merino espera una trucada.

 

Imatge principal: Luis Enrique, seleccionador d'Espanya / EFE