L'Espanyol ha derrotat el Lucerna suís en el partit d'anada de la segona ronda de l'Europa League (0-3) i ha deixat l'eliminatòria sentenciada. El dia en què es compleixen deu anys de la mort de Dani Jarque, l'equip blanc-i-blau ha demostrat que vol ser a la fase de grups de la segona màxima competició europea amb un triomf solvent gràcies als gols del Chucky Ferreyra, a la primera part, i de Dídac Vilà i el Monito Vargas, a la segona.

Melendo decideix

La lliga suïssa no és la islandesa i el Lucerna no és l’Stjarnan. Ben aviat, el rival de l’Espanyol ha demostrat que competiria per un lloc a la tercera ronda de l’Europa League, cosa que el seu predecessor no va fer.

David Gallego ha dibuixat un clar 4-4-2 amb Adrià Pedrosa d’extrem i Borja Iglesias i el Chucky Ferreyra en punta, un sistema que en els primers minuts de partit ha penalitzat la circulació de pilota dels pericos. Sergi Darder no hi era i això es notava.

espanyol lucerna efe

Així, i tot i que l’Espanyol no estava mostrant la seva versió més lúcida, l’equip blanc-i-blau ha marcat el primer gol de l’eliminatòria quan s’havia disputat mitja hora de partit. La diana l’ha aconseguit el Chucky, però el protagonista de la jugada ha estat Óscar Melendo. El català, sempre exquisit, s’ha escapat a la banda dreta de l’àrea suïssa amb habilitat i ha enviat la pilota al cap del davanter argentí, que només ha hagut d’empènyer la pilota.

El gol ha revitalitzat l’Espanyol, que a partir d’aquest moment ha dominat la possessió amb més claredat. Tot i així, els de Gallego no han tingut més ocasions per ampliar el seu avantatge, mentre que el Lucerna ha pogut empatar a través de l’ex del Nàstic Otar Kakabadze. Quan quedaven cinc minuts pel descans, el georgià s’ha quedat pràcticament sol davant de Diego López, però entre el porter i la defensa perica han aconseguit allunyar el seu xut.

Debut i golàs del Monito

A la segona part l’Espanyol ha mostrat una cara molt més alegre i, en pocs minuts, ha deixat clar que pretenia sentenciar l’eliminatòria. Borja Iglesias ha pogut mullar en el 53, però la seva rematada des de l’àrea petita l’ha aturat el porter Marius Müller. Qui sap si ha estat l’última oportunitat del davanter gallec amb la samarreta blanc-i-blava abans de marxar al Betis.

El Panda no ha marcat, però, 6 minuts després de la seva ocasió, Dídac Vilà sí que ha ampliat l’avantatge de l’Espanyol. El lateral, titular per sorpresa per darrere de Pedrosa, ha arribat fins la línia de fons i, a pocs centímetres del porter local, ha decidit resoldre la jugada amb un cacau.

Dídac Vilà Lucerna Espanyol EFE

Després el segon gol, Gallego ha decidit posar un punt de pausa al partit amb tres canvis en deu minuts. Darder ha entrat per Marc Roca, Wu Lei per Ferreyra i el Monito Vargas ha debutat substituint Pedrosa. El nou fitxatge de l'Espanyol estava fent un partit correcte, però just abans del final s'ha presentat en societat amb un golàs des de fora de l'àrea que ha entrat per l'escaire.

Dijous vinent, l’Espanyol haurà d’acabar de fer els deures a l’RCDE Stadium, però ara per ara -i vist el nivell del Lucerna- sembla impossible que hi hagin sorpreses. Si els pericos passen de ronda només hauran de superar un últim filtre contra el CSKA de Sofia o el Zorya Lugansk, que aquest dijous han empatat a 1, per ser a la fase de grups de l'Europa League.