El Barça s'acomiada de la Lliga Santander. Els blaugrana han fet pena contra el Llevant després d'empatar a tres gols en un partit que tenien encarrilat (3-3). I a falta de dos jornades per acabar la temporada s'esfumen les poques il·lusions culers que qeudaven.

Dos gols abans de l'incendi

Tres punts per ser líders. Amb aquesta premissa el Barça ha saltat al Ciutat de València. I Ronald Koeman ha apostat pels de sempre, però amb dos canvis: Araujo per Mingueza i Dembélé de carriler en el lloc de Dest. Sense cap mena de dubte, un Barça amb clares intencions de guanyar. Però així no ha estat tot el partit.

L'equip titular era ofensiu, també en el plantejament. Ritme molt alt, pressió constant i velocitat de circulació. En els primers cinc minuts el Barça ha creat dues ocasions molt clares que haurien d'haver estat gol, però Pedri ha fallat el més fàcil.

Levante Barça Pedri EFE

Pedri amb la pilota controlada / EFE

Partit elèctric que mica en mica ha anat baixant el ritme. El Llevant ha fet un parell de possessions llargues i els culers s'han calmat. El conjunt granota, però, no ha pogut resistir el nou embat del Barça.

Ocasions de Messi de falta i Lenglet amb un xut llunyà. També del Llevant amb un regal de Dembélé que no ha sabut aprofitar. Araujo semblava que s'havia lesionat, però ha continuat. I entre tants alts i baixos, ha arribat la tranquil·litat culer.

Messi ha fet una volea mig caient després d'una assistència de Jordi Alba que ha estat desviada per la defensa del Llevant. I la pilota ha anat al fons de la xarxa. Al més pur estil Luis Suárez, el '10' ha avançat el Barça al minut 25. I deu minuts després ha estat Pedri qui, per fi, ha fet el seu gol després d'una bona cursa ofensiva de Dembélé, arribant fins a la línia de fons i assistint.

Messi Dembele Barca celebracion EFE

Messi i Dembélé celebrant un gol / EFE

El Barça ha sabut encarar el partit i controlar els tempos. Amb el marcador a favor, ha dominat la pilota i també un dels rivals més inofensius de les últimes setmanes. Però després del descans ha arribat l'incendi.

Un Barça que fa pena

Però és que aquest Barça no és un bon Barça. Irregular i demostrant que quan baixen revolucions apareix la seva pitjor cara. L'inici de la segona meitat ha estat lamentable. Amb un primer quart d'hora en què els blaugrana només han fet que perdre pilotes i concedir ocasions a un sorprès Llevant, que aquesta vegada no les ha desaprofitat.

Tanta concessió ha acabat amb els gols dels locals. Melero ha rematat sense oposició de cap i deixant retratat Sergi Roberto, que havia entrat al descans per Araujo. El pitjor Barça ha tornat a perdre una pilota en zona perillosa i Morales ha empatat després de fer una gran volea. Dramàtic inici de la segona part del Barça. De l'esperança a la pena i acabant fent el ridícul.

Ronald Koeman enfadado EFE

Ronald Koeman cridant / EFE

Poc després Dembélé ha marcat el tercer, però no seria definitiu. El Barça ha seguit patint i traient aigua durant gairebé mitja hora. Fins que Sergio León ha tornat a empatar el partit al minut 84. I el partit s'ha acabat.

El Barça ha fet el ridícul i s'ha acomiadat de la Lliga. Amb aquest empat s'han acabat totes les esperances culers.

Imatge principal: Leo Messi decebut contra el Llevant / EFE