Mohamed Salah ha deixat amb un pam de nas al Manchester City de Pep Guardiola en un contraatac al tram final del partit, una jugada que ha decantat la balança a favor dels Reds. L'egipci ha marcat el gol de la victòria pel Liverpool després d'una assistència d'Alisson Becker, el seu porter, que l'ha deixat pràcticament sol davant la porteria citizen, ja que Joao Cancelo no ha pogut rebutjar la jugada.

Alisson Liverpool City / Foto: EFE - Peter Powell
Alisson ha fet l'assistència en el gol de Salah / Foto: Peter Powell - EFE

Els enfrontaments entre el City i el Liverpool són d'alt voltatge en les últimes temporades, partits de molta emoció entre dos equips amb estils diferents. En aquesta ocasió, el joc directe de Jürgen Klopp, que ha acabat expulsat a falta de cinc minuts pel final, ha decidit un partit que estava sent igualat i que podria haver tingut un altre final si hagués pujat al marcador un gol de Phil Foden al minut 53, però l'àrbitre l'ha anul·lat per una falta prèvia de Haaland sobre Fabinho.

El City s'ha estancat a la segona meitat

El Manchester City ha gaudit de la possessió i el control en gran part del partit, però els Reds han sabut portar el partit cap on volia el tècnic alemany. El Liverpool ha tingut ocasions més clares, especialment en el tram final, quan podria haver sentenciat el duel en un moment en què els citizen ja estaven bolcats a l'atac buscant el gol de l'empat. La velocitat de Salah i de Diogo Jota ha desestabilitzat el joc de Guardiola, que ha vist com amb 0 a 0 al marcador, Haaland ha tingut un mà a mà al minut 63 que Alisson ha rebutjat. Aquesta ha estat l'ocasió més clara pel skyblues en un segon temps en què l'altre porter brasiler, Ederson, ha evitat un parell d'ocasions a boca de canó de l'egipci i Jota.

Haaland Fabinho Liverpool City / Foto: EFE - Peter Powell
Moment en el qual l'àrbitre ha interpretat que Haaland feia falta a Fabinho, jugada del gol anul·lat / Foto: EFE - Peter Powell

La primera meitat ha estat més de respecte i control entre els dos equips i no ha estat fins a l'inici del segon temps quan el partit s'ha trencat. El gol anul·lat al City podria haver canviat el guió d'un duel que estava destinat al descontrol en un tram final amb marcador igualat. De Bruyne combinava amb Haaland, qui es topava amb la sortida d'Alisson i Foden rematava al fons de la xarxa, però hi havia hagut falta prèvia. Era impossible que no hi hagués gols a Anfield fins que, d'una falta a favor dels citizens al minut 76, ha arribat el contraatac que ha deixat als de Guardiola glaçats i amb poc temps de reacció i que els ha fet encaixar la primera derrota en lliga des del mes de febrer, quan van caure davant el Tottenham.

A 4 punts del liderat

La victòria per la mínima de l'Arsenal al camp del Leeds, combinada amb la derrota del City, fa que els skyblue s'allunyin a quatre punts dels gunners. De fet, aquesta setmana s'havien d'enfrontar entre ells, però el duel s'ha hagut d'ajornar perquè els londinencs tenen un compromís de l'Europa League. Amb 23 punts, els de Manchester són segons, empatats amb els spurs, tercers, i han encaixat una derrota en un dels camps més complicats de la Premier, a Anfield, on només han guanyat una vegada en els últims vint anys, la temporada 2020/21 (1-4).

Guardiola Liverpool City 2022 / Foto: EFE - Peter Powell
Pep Guardiola protestant el gol anul·lat a Foden a la segona meitat / Foto: Peter Powell - EFE

A l'altra cara de la moneda, els reds necessitaven els 3 punts si o si perquè es trobaven a la mitja taula amb 10 punts, dos per sobre del descens, i no havien començat gens bé la lliga. Tot i la victòria, Klopp no es podrà asseure a la banqueta del Liverpool en el pròxim partit contra el West Ham d'aquest dimecres, ja que ha estat expulsat per protestar indignadament una falta sobre Salah que ha acabat encenent una mica els jugadors d'ambdós equips poc abans del minut 90, especialment a l'egipci i a Bernardo Silva.