Deco ja va advertir amb la seva arribada que, en la mesura del possible, el FC Barcelona tractarà de fitxar futbolistes contrastants i no fitxatges temporals o 'tiretes'. En aquest sentit, sembla evident que la necessitat més flagrant a l'hora de fitxar es troba a l'eix de la medul·lar, on Oriol Romeu arribava per fer oblidar Sergio Busquets, però no ha estat a l'altura de les expectatives.

En aquest sentit, són diversos noms els que, sobretot des d'Anglaterra, agraden al Barça per tal de convertir-se en el nou pivot. Un d'ells és el d'Amadou Onana, futbolista de l'Everton que té un gran cartell a la Premier League i que, amb només 22 anys, ja té un valor de mercat de 50 milions d'euros. No obstant això, una altra de les figures que Deco seguia durant la darrera temporada a la Premier, aquesta entre les files del Newcastle, tindria un preu de sortida d'uns 80 milions d'euros. Bruno Guimaraes és un futbolista que no deixa d'evolucionar des de la seva arribada a la Premier League i, segons informa Express, té, a banda del Barça, a Liverpool i Chelsea pendents del seu futur.

Bruno Guimaraes Newcastle / Foto: Europa Press
Bruno Guimaraes, celebrant un gol amb la samarreta del Newcastle / Foto: Europa Press

Bruno Guimaraes, un estatus que ja està a l'abast de molt pocs

Durant el darrer estiu, va transcendir un principi d'acord entre Barça i Newcastle per l'intercanvi de Guimaraes i Raphinha. Aleshores, ambdós clubs taxaven els seus futbolistes en els 80 milions d'euros, però, finalment, l'entitat catalana es va fer enrere en l'acord i va decidir aturar el traspàs.

No obstant això, des que ha començat la temporada, el rendiment del migcampista brasiler ha seguit in crescendo i, segons l'esmentada font, hauria convençut a dos gegants de la Premier League com ho són el Liverpool i el Chelsea que és un bon element per a reforçar les seves medul·lars. En el cas del Liverpool, aquesta ha fet una petita passa enrere pel que fa a les darreres temporades i Bruno Guimaraes seria un reforç per fer de la zona ampla del camp d'Anfield, de nou, una de les més potents de la lliga anglesa.

Bruno Guimaraes gol Newcastle / Foto: Europa Press
Bruno Guimaraes, celebrant un gol amb la samarreta del Newcastle / Foto: Europa Press

El Barça poc hi té a fer

En aquest sentit, amb un valor de mercat de 85 milions d'euros i un contracte firmat el darrer mes d'octubre fins a l'estiu de 2028, el seu traspàs podria enfilar-se fins a una xifra que oscil·laria els 90 milions d'euros, El Newcaslte seguiria interessat en Raphinha, però difícilment taxi ja l'extrem blaugrana en el mateix valor que un dels seus futbolistes capitals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!