El Barça continua el seu camí de la millora futbolística i de resultats. El conjunt blaugrana va tornar a guanyar un partit, aquesta vegada contra l'Alabès a Mendizorrotza, i torna l'alegria dins del vestidor i a la grada. I Xavi Hernández va aconseguir revertir la dinàmica, també generant alguns canvis dins de l'equip, però un d'ells ha acabat deixant Oriol Romeu com a la gran víctima.

Christensen, un experiment aprovat al Barça

La millora va ser notable, però tampoc era gaire difícil d'aconseguir. I el Barça es va moure de la millor manera. La realitat és que una de les novetats importants que va donar un altre aire a l'equip va ser l'entrada d'Andreas Christensen com a titular al mig del camp. Xavi Hernández va fer un experiment situant el danès com a migcentre. Un defensa central que feia de pivot.

Sí que és cert que Christensen sempre ha destacat per ser un defensa amb bona sortida de pilota. Per això s'ha apostat aquesta vegada per donar-li una nova sortida. Sabent que el jove Pau Cubarsí fa molt bona feina a l'eix de la defensa, Christensen estava alliberat. I va fer un gran paper a la seva nova posició.

Andreas Christensen conduciendo durante un partido del Barça / Foto: Europa Press
Andreas Christensen jugant amb el Barça / Foto: Europa Press

Tot i que Christensen va tenir algun dubte a l'inici del partit, mica en mica es va anar adaptant. En els entrenaments ja s'havia provat el danès en aquesta nova ubicació al camp, i ara s'ha provat en un partit. Christensen va destacar per la seva participació ràpida, fent jugades al primer o al segon toc i sense conduir tant la pilota com altres pivots. Bon paper de Christensen, però també bon paper per millorar l'equip. Ha de millorar en el posicionament i en el control, però això es pot anar practicant. De moment, bones sensacions.

El mateix Xavi Hernández va confirmar que aquest experiment de Christensen va ser positiu i que podria tenir continuïtat. En total, 82 minuts jugats, 56 tocs de pilota i un 90% de passades bones. Tot i això, va tenir 7 pèrdues de pilota. Coses molt positives i algunes a millorar, com era d'esperar.

Oriol Romeu Barça Rayo Vallecano / Foto: EFE
Oriol Romeu jugant amb el Barça / Foto: EFE

Oriol Romeu ho té complicat al Barça

Però al mateix temps aquest experiment vol dir que Oriol Romeu no té lloc en aquest Barça. El migcentre català és un jugador suplent i només per a partits resolts i que no es poden perdre. Queda clar que Xavi Hernández no confia en ell i que en aquest segon tram de temporada passarà més temps veient el futbol des de la banda que des de dins del camp.

I si no hi han més lesions i baixes inesperades, Oriol Romeu ha quedat sentenciat amb aquesta decisió. Si encara tenia alguna esperança de recuperar la titularitat, amb la bona rebuda d'Andreas Christensen al mig del camp s'esvaeixen les opcions que quedaven.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!