La Lliga ha fet públic el límit salarial de tots els clubs de Primera i Segona Divisió per a la temporada 2020/2021. El coronavirus ha afectat de ple als comptes dels equips i el Barça és un dels més perjudicats per la pandèmia.

300 milions menys per al Barça

Els blaugrana han vist com tenen gairebé 300 milions menys que la temporada passada, quan tenien 656,43 milions d'euros. El Reial Madrid també s'ha vist afectat per la Covid-19, però superen els catalans per uns 80 milions d'euros més. Una de les parts més importants en aquest aspecte és que a can Barça han marxat futbolistes veterans amb uns elevats sous com Luis Suárez, Arturo Vidal i Ivan Rakitic.

Limit salarial La Lliga 2020 2021

Límit salarial dels equips / La Lliga

El límit salarial és l'import màxim que pot fer servir un club durant la temporada després del mercat d'hivern. Inclou les despeses en jugadors, primer entrenador, segon entrenador, preparador físic del primer equip, a més de les despeses en filials, planters i altres seccions.

Per la seva part, el president de la Lliga, Javier Tebas, va anunciar recentment que encara hi havia "un excés de despesa d'uns 500 milions d'euros". Tebas va comunicar als clubs que han de fer l'esforç de reduir els salaris dels futbolistes, sobretot els del Barça, Madrid i València.

Espanyol, Girona i Sabadell

Per la seva part, l'Espanyol és qui té el límit salarial més elevat a Segona amb 45,3 milions d'euros, mentre que el Girona ho té en 4,2 milions, i el Sabadell en 4,8 milions.

L'esport és un dels sectors que s'està veient més perjudicat pel coronavirus i a Espanya encara no es permet públic als estadis en les competicions domèstiques. 

 

Imatge principal: Piqué lluita una pilota en un partit contra l'Espanyol / EFE