El Barça ha tornat a ascendir l'Olimp dels Déus i ja assaboreix la dolça mel de la victòria, gràcies a la consecució de la seva 27a Lliga, després de 4 temporades que han estat una autèntica odissea. Un títol fonamentat en la gran solidesa defensiva del conjunt català, que ha obtingut el premi a la regularitat. Enrere queda aquesta llarga travessia pel desert, Xavi Hernández ha tornat a conduir els seus a la terra promesa i el FC Barcelona torna a seure a la taula dels millors.

Ara només queda fer el salt a Europa. I en aquest ambient d'eufòria, alegria, diversió, i una miqueta de disbauxa, és inevitable recordar tots aquells que van ajudar a construir aquesta història, aquelles persones que van posar el seu gra de sorra, o més que això, perquè els blaugrana tornessin a ascendir al cel. Una espècie de Zeus, el Déu més poderós de l'Olimp, que permetés l'esmentat ascens. I tots sabem qui ha estat per al Barça, efectivament, Leo Messi.

Messi Barça PSG FC Barcelona Santi Garcés
Leo Messi celebrant amb l'afició la remuntada davant el PSG / Foto: Santi Garcés

Els culers recorden Messi a la celebració de la Lliga

El nou déu de l'Argentina, amb el permís de Diego Armando Maradona, va ser el màxim estendard del millor Barça de la història. Juntament amb ell, la resta de divinitats, que l'acompanyaven en el que va ser la seva llar durant els millors anys de la institució blaugrana i que van fer de la victòria un art comú i senzill.

I el Barça vol tornar. I està fent els passos necessaris per fer-ho. Per aconseguir-ho, volen tornar a recuperar el seu Zeus particular. El FC Barcelona vol tornar a regnar a l'Olimp amb Messi comandant els seus. I encara que sempre s'ha dit que segones parts mai no van ser bones, això no és del tot cert. Si no que li preguntin a Quentin Tarantino amb el seu Kill Bill vol. II o a la segona part del Padrí de Coppola. I a la ciutat Comtal volen fer bona una segona entrega amb l'astre argentí tornant a vestir la samarreta blaugrana.

Ho sap el club i ho sap l'afició. Ja a la celebració a Canaletes, l'afició culer, plena d'eufòria, va recordar el '10' i li van dedicar crits de "Messi, Messi." A la rua de campions, els càntics en favor de l'astre argentí han tornat a produir-se durant tota la marxa, fent pressió perquè Messi acabi tornant. En diversos trams del recorregut s'ha pogut sentir el nom de l'argentí.

Els jugadors també recorden Messi

Però la il·lusió no només impregna els aficionats. També, des de dins, són conscients de l'impacte, no només futbolístic, que generarà la tornada de Leo. I també genera il·lusió des de dins. A la celebració al vestuari, després del final del partit davant de l'Espanyol, Ronald Araujo també va recordar Messi, cridant "Messi, carajo," deixant la porta oberta a aquest possible retorn.

I Joan Laporta, com a màxim dirigent, vol fer tot el possible per "reconduir la situació que es va produir quan vaig haver de posar la institució per davant de tot, fins i tot d'ell, el millor jugador del món". El president blaugrana ha reconegut mantenir contactes amb Leo Messi i no descarta el seu retorn.

"És el millor jugador del món i qualsevol entrenador el voldria tenir. Amb tots els respectes envers l'Aràbia Saudita, que està fent molt bon treball, el Barça és el Barça. I el Barcelona és la casa seva. El club pot competir contra tot el món. La història ens avala i el sentiment dels nostres 400 milions de seguidors és massa fort. Volem Leo". El Barça vol tornar a comptar amb Messi per fer aquest salt definitiu, i tornar a s-seure al paradís.