El FC Barcelona ha tornat a assaborir les mels de la victòria. Ja té en el seu poder la 27a Lliga de la seva història, títol que no conqueria des de feia 4 anys. I ho ha fet a casa del màxim rival, un RCD Espanyol que ha sucumbit al poder ofensiu d'un Barça que no ha tingut pietat. Els jugadors han fet la típica sardana en el centre del camp de l'RCDE Stadium per celebrar la consecució d'un nou títol, que s'ha vist entelada per la invasió d'uns quants aficionats ultra de l'Espanyol. Els futbolistes blaugrana han hagut de sortir corrents perquè no hi hagués mals majors.

🏆 Rua del Barça de Campió de Lliga: horari, recorregut i per quins carrers passarà
 

La parròquia blaugrana s'ha desplaçat fins a la mítica font de Canaletes per celebrar la victòria del seu equip, després de 4 temporades sense saber el que era guanyar la Lliga. L'afició, eufòrica, ja omple el lloc de culte del barcelonisme per festejar el que ha aconseguit el seu equip. Les banderes del FC Barcelona onegen a l'aire, al costat de les bengales i els càntics en favor dels seus.

Celebració culers aficionats Barça Canaletes
Aficionats culers a Canaletes celebrant la Lliga del Barça / Foto: Montse Giralt
Milers d'aficionats omplen Canaletes

La il·lusió, l'emoció i l'alegria tornen a inundar els carrers de la ciutat Comtal amb motiu d'una nova Lliga per al conjunt dirigit per Xavi Hernández. El títol arriba després de diverses temporades convulses i els aficionats blaugrana no han volgut desaprofitar l'ocasió per tornar Canaletes.

Bufanda en mà, o amb banderes, i bengales, han atapeït el ja mític punt on sempre celebren els títols del seu equip, una font de Canaletes que feia temps que no trepitjaven. Una vegada allà, han proferit els típics càntics de "campions, campions" o "visca el Barça i visca Catalunya".

 

També hi ha hagut moments per recordar el Reial Madrid cantant "madridista el que no boti". Però el record més especial ha estat per a Leo Messi, la il·lusió del barcelonisme pel retorn de l'astre argentí és tal, que també han fet menció al '10' durant les celebracions amb crits de "Messi, Messi."

Aquest dilluns hi haurà celebració amb els jugadors

La nit promet ser llarga i no només per als aficionats que han decidit desplaçar-se fins a Canaletes. Els jugadors, segur, que aquesta nit tenen via lliure per donar curs a tota l'alegria i la tensió acumulada durant tota la temporada. Això sí, dilluns hauran d'estar disponibles perquè tocarà celebrar-ho amb tots els aficionats.

El club ha organitzat una rua de campions, i també de campiones, on tant l'equip masculí com el femení, festejaran els seus títols de Lliga. A partir de les 18 hores començarà la rua pels carrers de Barcelona perquè els i les futbolistes rebin la calor de tota la culerada. Fins a tres autobusos partiran des del Camp Nou (el primer amb un Dj per animar la festa, el segon amb els jugadors de l'equip masculí i el tercer amb les jugadores del femení).

 

Una vegada en marxa transitarà els carrers de Travessera de les Corts (direcció Besòs), carrer Numància, carrer Berlín, carrer París, carrer Balmes, carrer Pelai, Plaça Catalunya (per sobre de Canaletes), carrer Fontanella i el Passeig de Sant Joan, abans d'arribar al punt final, Arc de Triomf.