El Girona ha derrotat el Leganés (0-2) amb un doblet de Cristian Portu i torna a demostrar que Madrid és una ciutat talismà. Després d’empatar al Wanda i guanyar al Bernabéu i Vallecas, l'equip d'Eusebio Sacristán suma tres punts a Butarque per allunyar-se de manera pràcticament definitiva de la zona de descens.

Portu és el més viu

L’estadi del Leganés ha patit la versió més demolidora del Girona, que sembla un equip totalment diferent lluny de Montilivi. A Butarque, el conjunt d’Eusebio ha saltat al terreny de joc amb un sistema innovador i una idea en ment: aconseguir els tres punts i fer un pas de gegant per assegurar-se la permanència.

El tècnic val·lisoletà ha apostat per una mena de 4-2-3-1 on Marc Muniesa ha exercit de lateral esquerre, Pedro Porro de lateral dret i Valery, que aquesta nit s’ha convertit en membre del primer equip a tots els efectes, d’extrem. Borja García ha tingut llibertat total i Portu, l’home del partit, s’ha convertit en un punyal ofensiu.

Així, quan només s’havien disputat 13 minuts de partit el menut futbolista murcià ha aprofitat la seva picardia per avançar el Girona. Muniesa ha enviat una pilota llarga per Cristhian Stuani, aquest l’ha pentinat i Portu, després de desmarcar-se, a definit amb l’interior del peu davant d’Ivan Cuéllar.

Portu Kravetz Leganés Girona EFE

L’extrem del Girona marcava el seu 5è gol a la Lliga, però en volia més. 9 minuts després, i en una jugada molt similar a la del primer gol, el blanc-i-vermell ha tornat a perforar la porteria local amb molta facilitat.

Aquesta vegada el mèrit ha estat de Valery, que ha aprofitat els dots aeris d’Stuani per desmarcar-se amb velocitat i regalar la pilota a Portu, que només l’ha hagut d’empènyer per signar la seva segona diana.

A partir d’aquest moment, el Girona ha dominat el partit amb comoditat i, de fet, l’ha pogut sentenciar en el minut 40, quan Juanpe ha enviat un xut al travesser de Cuéllar després d’un servei de córner.

Només Allan Nyom, amb un gol ben anul·lat per fora de joc, ha aconseguit inquietar l’equip d’Eusebio abans del descans.

Resistència de Primera

La segona part ha començat amb un ensurt de mort pel públic de Butarque. Stuani ha perdonat el tercer després de rebre una passada de Pere Pons, que ha celebrat els seus 200 partits amb la samarreta del Girona signant una actuació més que notable.

L’acció de l’uruguaià ha despertat l’afició local i també els jugadors de Mauricio Pellegrino, que probablement han confós els conceptes intensitat i agressivitat.

En Nesyri Leganés Girona EFE

Mentre En-Nesyri, Recio i Omeruo veien grogues molt clares, Eusebio ha mogut fitxa per provar de neutralitzar la vocació ofensiva del Leganés. El tècnic gironí ha situat Muniesa de migcentre defensiu i ha introduït Carles Planas per Valery, però la tàctica no li ha sortit del tot bé.

El conjunt local ha tingut ocasions per retallar distàncies, sobretot en les botes d’El Zhar i Braithwaite, però el Girona ha resistit estoicament i fins i tot ha disposat d’algun contraatac en el qual ha pogut sentenciar el partit. No ho ha aconseguit, però ha important ben poc.

L’equip blanc-i-vermell ha lligat el triomf amb totes les seves forces per deixar el descens a 9 punts. El mèrit dels homes d’Eusebio és enorme: han guanyat en un estadi que només havia profanat el Vila-Real i, a més, han superat el Leganés a la classificació.