Després de sortir de la reunió amb la Junta Gestora i els altres dos candidats, Joan Laporta va atendre als mitjans per tal de donar la seva opinió respecte a l'ajornament de les eleccions del 24 de gener. "Lamentablement, qui surt més perjudicat és el Barça, que no pot esperar més sense un president i una junta directiva per prendre decisions a tots els nivells. Una Gestora és un òrgan provisional", va afirmar.

En l'àmbit esportiu, l'expresident blaugrana també va ser preguntat per dos noms propis que rodegen l'actualitat del club, com és la possible sortida de Leo Messi o el fitxatge d'Eric García. Pel que fa al fitxatge del central català del Manchester City, Laporta va confirmar que s'havia conclòs que la incorporació la decidirà la nova junta i que, en tot cas, s'esperaria fins a la finalització del contracte del jugador, que expira al juny. "Nosaltres no podem donar carta a la Gestora perquè realitzi actes de disposició. Es tracta d'una operació que s'ha de fer valorant la situació econòmica de club", va afirmar Laporta.

Joan Laporta Maria Contreras Coll

Joan Laporta, després de la reunió amb la Junta Gestora / Maria Contreras

Laporta: "Messi es vol quedar"

Sobre la possible sortida de Messi, l'expresident blaugana també es va mostrar contundent: "Ara mateix Messi està totalment concentrat en què atrapem a l'Atlètic de Madrid a la Lliga i en l'eliminatòria de Champions contra el PSG. El veig cada vegada més content, està gaudint. Sé que es vol quedar i sé que farà tot el que estigui al seu abast per quedar-se sempre i quan el club li pugui oferir una oferta que s'adapti".

Joan Laporta compta amb un argentí que, desencantat amb l'anterior directiva presidida per Josep Maria Bartomeu, va comunicar el desig de marxar del club. En aquest sentit, el candidat a presidir el Barça es va mostrar optimista, però prudent el passat mes de novembre quan es va presentar oficialment com a precandidat: "Espero que arribem a temps. Tinc moltes ganes de tenir una conversa amb Messi".

Víctor Font envia un missatge de tranquil·litat

"Cal tranquil·litzar el barcelonisme". D'aquesta manera va respondre Víctor Font a la possible marxa de l'astre argentí després de l'ajornament electoral, enviant un missatge de tranquil·litat a l'afició i afirmant que el jugador està "concentrat en guanyar i en competir". "A final de temporada ja el convencerem", va expressar el líder de Sí al futur.

Pel que fa a la reunió entre la Junta Gestora i els candidats, Font es mostrava optimista pel fet que tots posessin els interessos del club per davant, però confirmant que "cal tenir empara legal per tenir vot per correu. Es depèn de la Generalitat".

Víctor Font Maria Contreras Coll

Víctor Font, atenent les preguntes dels periodistes / Maria Contreras

Veurem com avancen els fets fins al 7 de març, la data que Carles Tusquets, el president de la Junta Gestora del FC Barcelona, i els 3 candidats, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, han pactat com a nova data per celebrar les eleccions de l'entitat blaugrana.

 

Imatge principal: Laporta i Messi després de firmar un contracte amb el Barça / FC Barcelona