El comissari dels Mossos d’Esquadra Ferran López serà el màxim responsable de seguretat del FC Barcelona. Joan Laporta ha fitxat el fins ara número dos del major Josep Lluís Trapero amb la intenció de potenciar un departament que considera estratègic per a la imatge del club, segons avança avui La Vanguardia.

Laporta va donant forma al seu equip després d’haver assumit la presidència del club ara fa un mes. La intenció del president blaugrana és ampliar les competències del responsable de seguretat aprofitant les capacitats i responsabilitats que ha tingut el comissari Ferran López.

Restituït per Trapero

Ferran López  es va posar al capdavant dels Mossos d'Esquadra després del cessament de Trapero en aplicació de l’article 155. Amb la nova cúpula triada pel conseller Miquel Buch, Ferran López va passar a un segon pla i es va concentrar a col·laborar en la defensa de Trapero durant el judici que es va seguir a l’Audiència Nacional. Quan el major va ser absolt i va ser restituït, el novembre passat, Josep Lluís Trapero el va recuperar per a la cúpula policial.

Trapero Ferran Lopez Mossos - Efe

Ferran López, a l'esquerra, amb el major Trapero, al centre / Efe

No és la primera vegada que Joan Laporta recorre als Mossos d’Esquadra per encarregar-se de qüestions de seguretat del club. L’any 2003 va fitxar Elies Frade, inspector dels Mossos, per plantar cara als grups violents, sobretot els Boixos Nois. El seu treball, en col·laboració amb els cossos de seguretat, va aconseguir donar-hi un tomb i acabar amb els radicals, que van ser molt actius contra Laporta.

La setmana passada Joan Laporta hauria tancat amb Ferran López el seu fitxatge en una reunió a la qual també va assistir el nou director general de l'entitat, Ferran Reverter. Dels contactes entre el club blaugrana i el comissari n'ha estat informat en tot moment el major Trapero. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha valorat positivament el fitxatge.

Home dialogant

Per dirigir la seguretat del club l'actual president del Barça buscava un home dialogant i amb contactes, que recuperi la imatge del club. L'anterior directiva havia estat acusada de tenir la màniga ampla amb els radicals.

A la imatge principal, el comissari Ferran López / Efe