Segons els estatuts del FC Barcelona les eleccions no es poden ajornar. És per això que la decisió de canviar el 24 de gener pel 7 de març no convenç Joan Laporta, que tem que després dels comicis algun soci pugui impugnar els resultats fent referència precisament al que diuen els estatuts. "No vull que s'obri el camí de les impugnacions", ha afirmat aquest dimarts al diari El País. "A mi, al 2003, ja me la van colar quan vuit dies de mandat van ser comptabilitzats com un any per la data de possessió del càrrec, circumstància que va suposar carregar amb els comptes de la junta de Joan Gaspart," ha recordat.

Carles Tusquets President comissio gestora barca @fcb

Carles Tusquets, president de la Junta Gestora del FC Barcelona / FCB

És per això que, seguint la màxima que diu que val més prevenir que curar, Joan Laporta ha remès una carta a Carles Tusquets, president de la Junta Gestora del FC Barcelona, demanant-li les màximes garanties perquè després dels comicis no hi hagi opció a cap sorpresa. "M'asseguren que disposen d'un informe jurídic d'un catedràtic reconegut –Bufet Maresca- que explicita que no es donaran impugnacions. També hi ha un segon informe de les autoritats mèdiques que el subscriu. Veurem", explica Laporta. "Aspiro al fet que la gestora es comprometi, concreti la data, les condicions i s'organitzi bé per no viciar el procés electoral", afegeix Laporta.

Laporta recorda que el temps juga en contra del Barça

Qüestionat sobre la famosa reunió de divendres passat amb Tusquets i els altres dos candidats, Font i Freixa, Laporta admet que va acatar la decisió perquè no li va quedar més remei i manté que l'ajornament electoral va en contra dels interessos del Barça. "Em van fer un tres contra un. La funció de la gestora és la de convocar eleccions i, si s'hagués volgut, es podien haver celebrat el 24. Hi havia la manera de poder aplicar les mesures necessàries, sanitàries i de participació, per a la votació. Era suficient amb el certificat d'autoresponsabilitat de la Generalitat pel que fa a la mobilitat, però va faltar valentia", manifesta.

Joan Laporta butlletes Barca Sergi Alcazar

Joan Laporta, atenent els mitjans de comunicació / Sergi Alcàzar

Laporta, a més, ha tornat a llançar un missatge d'alerta, en recordar que el temps juga en contra del Barça. "Hem perdut l'oportunitat de començar a revertir ja mateix la situació del Barça. Se'ns està escapant Messi i també se'ns escapen oportunitats de mercat. S'han de controlar les despeses, decidir inversions i evitar el desgovern".

 

Imatge principal: Joan Laporta, en un acte de la campanya electoral / Maria Contreras