Un dels temes estrella de l'Assemblea de Socis Compromissaris del FC Barcelona era el de la Superlliga Europea. Joan Laporta i la seva Junta han decidit que encara no es voti si el Barça està a favor o en contra, ja que el projecte s'ha quedat congelat per la ingerència de la UEFA, però el president del FC Barcelona sí que ha volgut explicar com va ser tot el procés i en quina situació es troba en l'actualitat.

Assemblea General extraordinària FC Barcelona

La Junta Directiva, votant en l'Assemblea de Socis del Barça / EFE

Laporta: "No podem cometre l'error del 55, quan vam dir 'no' a la Copa d'Europa'

"Durant la campanya electoral alguns clubs ens van explicar en què consistia el tema de la Superlliga. El 2003 ja vaig tenir experiència amb el G14 i després vaig ser cofundador i vicepresident de l'ECA. Era un tema urgent perquè feia temps que treballaven. Vam fer un estudi en profunditat i per primera vegada vam veure que era un projecte factible. Això sempre havia generat controvèrsia, però aquesta vegada no. Els clubs involucrats érem grans d'Europa. Hi havia finançament? Sí. També era factible perquè arribava en un moment en què tots els clubs estem en problemes econòmics. No volíem cometre l'error de 1955 quan vam dir "no a la Copa d'Europa", ha explicat Laporta.

"En la indústria del futbol els únics que no guanyem diners som els clubs i som els que paguem la festa. El Barça va dir que ho veia bé, però que necessitàvem que el format fos votat pels socis i sòcies en l'Assemblea. Avui no el sotmetem a votació perquè aquest format de competició encara no existeix, encara que continua sent viu."

Assemblea Compromissaris Barça Laporta EFE

Laporta, salutacions als socis del Barça / EFE

Les pressions de la UEFA

Joan Laporta ha prosseguit denunciant l'actitud de la UEFA, que s'ha negat a asseure's a dialogar. "La UEFA va reaccionar malament, no es vol reunir ni parlar, per la qual cosa vam anar als tribunals per defensar que és factible. Hi ha un tribunal que diu que la UEFA no pot prendre mesures en contra de la Superlliga, perquè es consolidaria un monopoli que és de facto, el de la UEFA"

"La UEFA va llançar pressions i amenaces. Dos clubs van abandonar unilateralment [rerefereix el PSG i el Bayern, encara que no els anomena]. Continua pressionant fins que la UEFA aconsegueix que els 6 anglesos surtin. I després fan el mateix Inter, Milan i Atlètic de Madrid. Tots aquests clubs han incomplert un acord que tenien amb nosaltres. Les amenaces, les pressions... la UEFA va obrir un expedient disciplinari, que ens sancionarien, que si fos de la Champions... Ens hem negat i al final el temps ens ha acabat donant la raó, ja que han hagut d'obviar l'expedient i acceptant'ns en la Champions."

"La clau és que no hem demanat perdó per una cosa que no hem fet i que seguim endavant. Defensem els interessos Barça".

 

Imatge principal: Joan Laporta, durant l'Assemblea del FC Barcelona / EFE