L'Allianz Arena finalment no lluirà els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí durant el partit entre Alemanya i Hongria de l'Eurocopa. Així ho ha decidit la UEFA, que ha prohibit que es llancés un missatge global de rebuig contra l'homofòbia.

Prohibició de la UEFA

"La UEFA va rebre ahir la sol·licitud de l'alcalde de Munic, Dieter Reiter, en nom de l'ajuntament, per il·luminar el camp de Munic amb els colors de l'arc de Sant Martí en el proper partit de la fase de grups de la UEFA EURO 2020 entre Alemanya i Hongria", comença dient el comunicat. I explica que "en aquesta carta, l'alcalde exposa el raonament d'aquesta petició per ser una decisió política que ha pres el parlament hongarès".

Precisament, es refereix a l'aprovació d'una nova llei a Hongria impulsada pel govern ultraconservador del president Viktor Orban que prohibeix la "promoció" de l'homosexualitat i de la reassignació de gènere davant dels menors de 18 anys. I coincidint amb el partit entre Alemanya i Hongria, disputat a Munic, es volia enviar un contundent missatge.

Allianz Arena Munich arcoiris FC Bayern

L'Allianz Arena amb els colors de l'arc de Sant Martí / FC Bayern

"Tanmateix, la UEFA, a través dels seus estatuts, és una organització política i religiosa neutral. Donat el context polític d'aquesta sol·licitud específica (un missatge dirigit a una decisió del parlament nacional hongarès), la UEFA ha de rebutjar aquesta sol·licitud", afirmen. Una resposta que segur que generarà encara més polèmica amb una UEFA cada vegada més discutida.

Així i tot, la UEFA sí ha volgut donar una alternativa a l'alcalde de Munic, que ha estat la d'il·luminar l'estadi amb els colors de l'arc de Sant Martí "el 28 de juny (el dia de l'alliberament de Christopher Street) o entre el 3 i el 9 de juliol, que és la setmana del Christopher Street Day a Munic". El Dia Internacional de l'Orgull LGBT és el 28 de juny.

Neuer Alemania Eurocopa EFE

Manuel Neuer lluint el braçal amb els colors de l'arc de Sant Martí / EFE

Investigació polèmica

Recordem que en les últimes hores la mateixa UEFA ja ha fet el ridícul per haver obert un expedient a la Federació Alemanya de Futbol perquè Manuel Neuer, porter de la Mannschaft, llueix durant l'Eurocopa el braçal amb els colors de l'arc de Sant Martí.

Després de generar una gran crítica per haver-se plantejat una sanció, finalment la UEFA va fer marxa enrere, però ja era tard. Ara provoca més polèmica per impedir que Munic enviï un gran missatge contra l'homofòbia en el partit de l'Eurocopa entre Alemanya i Hongria.

 

Imatge principal: L'Allianz Arena amb els colors de l'arc de Sant Martí / EFE