Joan Laporta, president del FC Barcelona, ha dit "prou". Després de la polèmica derrota del Barça al Clàssic d'aquest diumenge, en el qual el club blaugrana va ser clarament perjudicat per l'actuació arbitral, amb el VAR com a protagonista, Laporta ha decidit fer una declaració institucional per mostrar l'enuig del club. "Com a president del FC Barcelona vull transmetre la insatisfacció que produeix que l'endemà d’un dels partits més importants del calendari mundial, el mal ús d’una eina com és el VAR ens estigui marcant l’agenda", afirma el president.

"Com bé sabeu, jo no he estat mai un gran defensor del VAR perquè crec que, com s’aplica, treu espontaneïtat al futbol. Però del que sí que estic a favor és que, ja que el tenim, s’utilitzi sempre per evitar errors que podrien originar prendre decisions injustes. Amb aquesta compareixença que faig, no només vull recollir el malestar dels barcelonistes per la mala gestió que es va fer ahir del VAR, sinó posar l’accent en què malgrat que és una eina que porta temps entre nosaltres, continua provocant confusió i criteris contradictoris segons els partits i equips. Com a president del FC Barcelona també vull destacar el poder de la nostra competició i subratlla que som una competició reeixida i seguida per milions de seguidors arreu, però no per això podem quedar al marge de la crítica quan la utilització del VAR infravalora la competició", afegeix Laporta.

El gol fantasma de Lamine Yamal

El president del Barça, a més, s'ha referit a la jugada més polèmica de totes, el gol fantasma de Lamine Yamal, amb 1-1 al marcador, i que no es va poder validar per la manca de la tecnologia de l'"ull de falcó", per la negativa de Javier Tebas, president de la Lliga. "Entenem la dificultat de la tasca arbitral però precisament per això hi ha eines com el VAR que han d’ajudar a tenir una competició més justa i no a l’inrevés. Ahir va haver-hi diverses jugades discutibles però entre totes n’hi ha una que resulta cabdal i que pot comportar un canvi en el resultat final del partit".

"Em refereixo a l’anomenat gol fantasma del Lamine. Com a club volem tenir la seguretat sobre el que va passar i és per això que us informo que des del FC Barcelona requerirem de manera immediata al Comitè Tècnic d’Àrbitres i a la Federació Espanyola de Futbol per a què ens faciliti la totalitat d’imatges i àudios que va generar la jugada", manifesta Joan Laporta.

Àrbitre César Arbreda Grau Barça / Foto: EFE
César Arbreda Grau, àrbitre del Madrid-Barça / Foto: EFE

El Barça no descarta demanar la repetició del Clàssic

Joan Laporta va més enllà, fins al punt d'afirmar que el Barça anirà als jutjats si el considera necessari. "Si un cop analitzada aquesta documentació el Club entén que es va produir un error en l’apreciació de la jugada, endegarem totes les actuacions oportunes per revertir la situació, sense descartar, evidentment, les actuacions judicials que calguin".

"De confirmar-se que va ser un gol legal, anirem més enllà i no descartem demanar la repetició del partit, tal i com ha passat en un partit d’àmbit europeu per un error del VAR. Finalment, vull subratllar que malgrat que ens centrarem en aquesta jugada, també estem en desacord amb diverses accions produïdes en el transcurs del partit que, podent ser consultades en el VAR, es va obviar aquesta eina per part de l'àrbitre incomprensiblement".