El Barça ha completat aquest diumenge la seva Setmana Tràgica en el Clàssic del Santiago Bernabéu en caure contra el Reial Madrid en un partit molt polèmic que s'ha decidit amb un gol de Bellingham en el temps de descompte. El partit ha estat un resum perfecte de la Lliga 2023/24. El Reial Madrid ha jugat a fogonades, aprofitant les seves individualitats i ha vist com en totes les jugades polèmiques, la decisió arbitral ha caigut del seu costat. El Barça ha estat més atrevit i s'ha avançat dues vegades al marcador, però en ambdues ocasions el Madrid ha igualat el resultat, per sentenciar la Lliga amb un gol de Bellingham, en el descompte.

Xavi Hernández no ha sorprès i ha posat sobre el terreny de joc a l'onze previst, amb Pedri a la banqueta. Amb Ter Stegen a la porteria, la línia defensiva l'han format Koundé, Araujo, Cubarsí i Cancelo, amb Christensen en el pivot i De Jong i Gündogan als interiors. I a dalt, Lamine Yamal, Lewandowski i Raphinha. Més canvis ha realitzat Ancelotti, que després del desgast físic de l'Etihad Stadium de dimecres, ha donat descans a Nacho, Mendy i Dani Carvajal. La defensa l'han format Lucas Vázquez, Tchouaméni, Rüdiger i Camavinga, amb Kroos, Modric, Fede Valverde i Bellingham en el centre del camp. I en atac, la dupla brasilera, formada per Rodrygo i Vinícius.

Andreas Christensen celebració gol Barça / Foto: EFE
Andreas Christensen, celebrant el 0-1 contra el Reial Madrid / Foto: EFE

Gol de Christensen i 'hat-trick' del VAR

El Barça ha començat molt bé el partit, amb molta personalitat, jugant en camp rival i pressionant la sortida del Reial Madrid. I el 0-1 no ha tardat a arribar, en un llançament de córner de Raphinha al segon pal que supera Lunin, que mesura malament, perquè Christensen marqui saltant per sobre de Toni Kroos (6'). El Reial Madrid ha intentat reaccionar ràpidament, en una gran deixada de Modric per a Vinícius que el brasiler ha rematat fora (8'). El Barça, tanmateix, no s'ha vingut abaix i ha continuat atacant, amb un Lamine Yamal molt vertical que ha desbordat com ha volgut Camavinga. En el minut 14, el de Mataró se n'ha anat del francès, però el seu xut l'ha desviat Lunin.

I en el minut 17 ha arribat la primera jugada polèmica del partit. Lucas Vázquez se'n va de Cancelo i entra a l'àrea. Retalla Cubarsí i deixa la cama enrere, perquè impacti amb el central blaugrana. Soto Grado no ho ha dubtat i ha xiulat penal, una decisió que ha ratificat el VAR, davant de la indignació de Xavi. Vinícius no ho ha desaprofitat per empatar el partit (18'). L1-1 ha donat ales al Madrid, que s'ha anat cap a dalt, encara que el Barça ha continuat generant perill, a pilota aturada i mitjançant les accions verticals de Lamine Yamal. En el minut 25, Lewandowski ha rematat un córner per sobre del travesser i en el minut 30 ha estat Lamine Yamal, que ha rematat amb el taló. Lunin ha atrapat la pilota, aparentment quan l'esfèrica ja estava dins de la porteria, però el VAR no ho ha considerat així. I la indignació blaugrana ha anat encara a més quan poc després Camavinga ha fet caure Lamine Yamal dins de l'àrea, colpejant el peu de suport de l'extrem. Per tercera vegada, el VAR no ha entrat. Abans del descans, Xavi Hernández s'ha vist obligat a realitzar el primer canvi, el de Pedri per De Jong, que s'ha lesionat en una jugada dividida amb Fede Valverde.

Reial Madrid celebració gol / Foto: EFE
Els jugadors del Reial Madrid, celebrant un gol / Foto: EFE

Una de remuntada per sentenciar la Lliga

La segona part ha començat amb un altre ritme, més pausat. L'empat ja li anava bé al Reial Madrid, que s'ho ha pres amb calma, mentre que el Barça, més necessitat, continuava atacant carregant les seves accions ofensives per la banda dreta, amb un Lamine Yamal molt participatiu. Veient que el partit estava decaient, Xavi Hernández ha decidit moure la banqueta, i després de donar entrada a Fermín López en el descans, ha afegit més frescor a l'atac, amb Joao Félix i Ferran Torres, per Raphinha i Lewandowski. I en el minut 69 la insistència del Barça ha tingut premi. Lamine Yamal dispara i Ferran Torres intenta donar-li amb el taló, Lunin desvia com pot i Fermín, arribant des de darrere, marca l'1-2. El Reial Madrid, però, ha reaccionat en només 3 minuts, en una centrada de Vinícius que Lucas Vázquez, sol pel mal marcatge de Cancelo, aconsegueix el 2-2.

El Barça necessitava els 3 punts, per la qual cosa en el tram final se n'ha anat amb tot a l'atac, a la recerca del 2-3, uns espais que el Reial Madrid no ha desaprofitat per fer el que millor sap, sortir al contraatac. En el minut 79, Ter Stegen ha evitat el gol de Vinícius, però ja en el descompte, l'alemany no ha pogut fer res davant del xut de Bellingham. La Lliga del VAR està sentenciada.