Després de l'excel·lent debut de Lamine Yamal contra Geòrgia, els rumors en les hores prèvies al partit contra Xipre apuntaven que l'extrem del Barça, juntament amb Nico Williams, seria titular, que Luis de la Fuente el volia premiar en un encontre aparentment assequible. I així ha estat. Contra un rival defensiu, el seleccionador de La Rioja ha apostat pels dos joves punyals per les bandes, per obrir el camp, amb Álvaro Morata com a davanter centre. I l'aposta li ha sortit perfecta, ja que la primera part de l'Espanya-Xipre ha estat una exhibició d'ambdós jugadors. Nico, per l'esquerra, mostrant la seva velocitat. Lamini Yamal, per la dreta, ensenyant al món una qualitat tècnica i una lectura del joc impròpies d'un nen de poc més de 16 anys.

El partit ha estat un monòleg, amb Rodri, Gavi i Mikel Merino movent la pilota a la sala de màquines i Nico i Lamine trencant per les bandes. En el minut 18, en una acció vertical del jugador de l'Athletic Club, ha arribat l'1-0. Nico ha centrat ras i Gavi, arribant des de darrere, ha superat el porter amb un xut al primer pal. El gol només ha estat la conseqüència d'una superioritat aclaparadora, un monòleg. Després ho han intentat Laporte i Morata, que no han marcat per molt poc. Després ho han intentat Nico, però el seu xut l'ha desviat Mall. Finalment, en el minut 33 ha arribat el 2-0, en una centrada de Nico Williams que Mikel Merino ha rematat amb el cap.

Espanya Xipre Lamine Yamal EFE
Lamini Yamal ha completat una gran primera part / Foto: EFE

Del xou de Nico al de Lamine Yamal

En l'últim tram de la primera part ha guanyat protagonisme Lamine Yamal, amb el joc bolcat per la seva banda. En el minut 36, el blaugrana ha deixat una acció que no ha trigat a viralitzar-se per les xarxes socials. El de Mataró ha guanyat la línia de fons en una acció genial i, en el moment de centrar, ha fet un retall sec, asseient al seu marcador. El seu posterior xut l'ha desviat Mall. I només 3 minuts després, Lamine Yamal ha tornat a deixar tots bocabadats, amb un xut a l'escaire. El rebot ha servit perquè Morata marqués el 3-0, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc.

La mala notícia ha arribat just abans del descans, quan Nico Williams ha demanat el canvi per unes molèsties musculars, una lesió que podria ser fatal per a l'Athletic Club, ja que l'extrem estava sent un dels jugadors més destacats dels lleons en aquest inici de temporada.

Espanya, a mig gas, completa la golejada

Després del descans, el partit ha baixat diversos decibels. Espanya, molt superior, ha seguit buscant el gol, però amb menys verticalitat, mentre que Xipre era incapaç de generar perill. També han afectat els canvis. Nico ja no ha saltat al terreny de joc en el segon temps, mentre que Lamine Yamal se n'ha anat al quart d'hora, deixant el seu lloc a Ferran Torres, que no jugava amb la Roja des del Mundial de Qatar el 2022. A mig gas, Espanya n'ha tingut prou per continuar generant perill, fins que en el minut 69 ha arribat el 3-0, en una centrada de Dani Carvajal que ha rematat Joselu. I dos minuts després, Espanya ha aconseguit el quart, en una ràpida combinació que ha finalitzat amb èxit Ferran Torres. El partit ja estava totalment trencat, la qual cosa ha aprofitat Espanya per completar la golejada, amb una diana d'Álex Baena, que acabava de debutar (78), i un altre de Ferran Torres (83).

Amb aquesta victòria, Espanya es manté en la segona posició, amb 2 punts més que Noruega, malgrat haver disputat 1 partit menys, i a 6 d'Escòcia, precisament el pròxim rival del combinat de Luis de la Fuente, un partit que es disputarà a Sevilla en l'aturada d'octubre.