El primer de tot és la salut i el futbol és secundari. Aquesta és una reflexió que fa temps que escolta Sergio 'Kun' Agüero i que aquest dimecres repetirà en una roda de premsa extraordinària per anunciar que es retira del futbol. Els problemes de cor han forçat el seu adeu prematur del futbol, que acabarà amb una exitosa carrera esportiva als 33 anys.

Anunci del Kun Agüero

"Aquest dimecres (12 hores), tindrà lloc a les instal·lacions del Camp Nou la compareixença del Kun Agüero per explicar el seu futur", ha afirmat el club blaugrana en un comunicat. Així doncs, aquest serà el moment en el qual tot apunta, tal com s'ha anat confirmant en les últimes setmanes, que el davanter argentí haurà de penjar les botes pels problemes de salut.

L'acte, que tindrà la presència tant del Kun Agüero com la del president del Barça, Joan Laporta, se celebrarà a partir de les 12 hores a l'Auditori 1899.

Aguero Laporta Barca presentacion EFE

Joan Laporta presentant el Kun Agüero com a jugador del Barça / EFE

Els problemes al cor d'Agüero

Recordem que els motius d'aquesta retirada van començar-se a estudiar el passat 30 d'octubre quan el davanter argentí va haver d'abandonar el partit contra l'Alabès disputat al Camp Nou per culpa d'un mareig. Després de fer-li les pertinents proves van determinar tres mesos de baixa com a mínim per problemes al cor.

Agüero va ser sotmès a una intervenció per fer-li una ablació després de patir una arrítmia no benigna en el partit de Lliga. Un problema cardíac greu que estava sent avaluat i controlat pel Dr. Josep Brugada, però que ara ja té un diagnòstic definitiu.

Si ja fa unes setmanes es va especular que el desenllaç més probable seria la retirada d'Agüero, aquest dimecres acabarà confirmant el seu futur.

Lesion Barca Alaves Aguero EFE

El Kun Agüero sent atès en el partit contra l'Alabès / EFE

Així doncs, molt males notícies per al Barça, que es confirma que perd un dels fitxatges d'aquesta temporada. El Kun Agüero ha disputat un total de 5 partits com a blaugrana, 4 d'ells a la Lliga i 1 més a la Champions League, sumant un total de 166 minuts. I destaca l'únic gol aconseguit, que va fer en el partit més important de tots, en el Clàssic contra el Reial Madrid disputat al feu culer.

Després d'una llarga i exitosa carrera esportiva, Sergio Agüero deixarà el futbol. Despuntant a Independiente, excel·lint a l'Atlètic de Madrid i fent història al Manchester City, l'inesperat final ha arribat al Barça. Tot i això, Agüero marxarà del futbol amb el cartell de llegenda i com a màxim golejador de la història del club citizen.

 

Imatge principal: El Kun Agüero amb les mans al cap / EFE