Un Clàssic és un Clàssic, però el d'aquesta tarda d'octubre al Camp Nou a la Lliga Santander ha estat diferent. Per la falta d'intensitat, per la poca tensió i pel resultat. Decepció des del principi al final amb un Barça voluntariós i un Reial Madrid complidor. Un golàs de David Alaba i un altre de Lucas Vázquez en els últims minuts ha decidit un duel faltat de ritme i de futbol (1-2), que acabat desesperant tot i el gol final del Kun Agüero.

Domini culer i efectivitat merengue

Tots sabem que aquest Barça ja no és aquell Barça; i que aquest Reial Madrid ja no és aquell Reial Madrid. Però Ronald Koeman ha apostat pel mateix pla de l'última victòria contra el Dinamo de Kíev. Amb Sergiño Dest d'extrem dret, però amb l'entrada d'Òscar Mingueza al lateral, l'esperada titularitat d'Ansu Fati i amb Gavi estrenant-se en el seu primer Clàssic. Si els joves eren la il·lusió del partit, els 86.422 espectadors presents a l'estadi culer no han acabat de gaudir.

El Barça, tot i que inferior sobre el paper, ha estat superior sobre la gespa en un inici. Pressió ben alta, obligant el Reial Madrid a arriscar. I amb la possessió culer i la idea de no deixar respirar els blancs, s'ha provocat que Ter Stegen fos un espectador més. Només Vinícius Júnior ha estat l'arma perillosa d'un Reial Madrid que ha començat jugant a la contra.

Ansu Fati Benzema Busquets Barca Real Madrid EFE

Ansu Fati jugant una pilota davant de Karim Benzema / EFE

Ansu Fati, omnipresent en atac, fins i tot ha baixat al mig del camp per crear joc com si fos l'enyorat Leo Messi. Ha estat el primer Clàssic sense l'argentí.

La primera ocasió clara del Barça ha arribat al minut 26 quan Dest ha fallat inexplicablement des de la frontal de l'àrea petita i amb Courtois vençut. Imperdonable. Poc abans, picabaralla habitual en aquests partits entre Jordi Alba i Vinícius després d'una piscina dins l'àrea del brasiler.

I amb els ànims tocats després de deixar escapar la gran oportunitat del partit fins aleshores, ha arribat l'estacada del Reial Madrid. Si els deixes respirar, t'ataquen. I així ha estat. A la mitja hora de joc, quan millor estava el Barça, contracop iniciat per David Alaba des de l'eix de la defensa i el mateix futbolista austríac acaba la jugada fent un golàs des de fora l'àrea que no pot aturar Ter Stegen.

Barça Real Madrid Alaba EFE

Els jugadors del Reial Madrid celebrant el gol de David Alaba / EFE

Després el Barça ha reaccionat, ha sabut tornar a endollar-se al partit. Gerard Piqué ha estat a punt de marcar de cap al minut 35 després d'un córner. I just abans del descans, una connexió entre Jordi Alba i Ansu Fati que ha estat a punt d'acabar en gol del nou dorsal 10. I curiosament ha estat Alaba qui ha tapat el xut d'Ansu i ha evitat l'empat.

La realitat és que el Barça és inferior

A la segona part ha entrat Philippe Coutinho per Mingueza i Koeman ha canviat l'esquema a un 4-2-3-1. I el brasiler s'ha convertit en protagonista perquè ha estat el més actiu en les primeres ocasions de la represa. Però la tònica ha seguit igual i al Barça li ha faltat l'efectivitat que sí havia tingut el Reial Madrid.

I quan els blancs s'han activat, els blaugrana han patit. Modric i Benzema han tingut una doble oportunitat al quart d'hora de la segona part que ha deixat mut el Camp Nou. Però entre Eric Garcia i Ter Stegen han evitat un gol que hagués estat definitiu. I els blancs, perdonant.

Ronald Koeman Barca EFE

Ronald Koeman mirant-se el partit des de la banda / EFE

El Barça, però, ha perdut el ritme, ha arribat el cansament, i també la realitat. La inferioritat culer s'ha fet patent. I el públic també ha perdut força. Algun detall d'Ansu Fati ha estat l'únic que ha mantingut l'esperança culer. I s'ha passat de la cridòria i l'exaltació del Barça, a les queixes reiterades a un àrbitre que no s'ha volgut mullar però que s'ha anat convertint en protagonista.

I quan les coses van mal dades, Koeman pren pitjors decisions. Fora Ansu Fati, fora Frenkie de Jong i fora Gavi. Han entrat el Kun Agüero, Sergi Roberto i Luuk de Jong per acabar de perdre tota la personalitat que hi havia sobre la gespa. I, mentrestant, el Reial Madrid ha començat a perdre temps.

Sergio Busquets Rodrygo Barca Real Madrid EFE

Sergio Busquets davant de Rodrygo Goes / EFE

El Barça, ja caminant en el tram final davant d'un Reial Madrid que s'ha sentit vencedor des de la mitja hora, no ha pogut fer més que claudicar. I el partit ha acabat amb els blaugrana sense trobar espais, fent centrades a la desesperada i perdent pilotes. I a punt de trobar el gol de l'empat gràcies a Piqué en el temps de descompte, s'ha passat a un contracop del Reial Madrid que Lucas Vázquez ha sentenciat amb el segon gol blanc i deixant retratat Eric Garcia. I el gol final del Kun Agüero ha arribat massa tard.

El primer Clàssic de la temporada se l'endú el Reial Madrid, que és líder de la Lliga. I com va dir Piqué fa unes setmanes, aquest Barça no dona per a més.

Imatge principal: Ansu Fati amb les mans a la cara / EFE