Krisztina Egerszegi va ser un dels noms propis dels Jocs Olímpics de Barcelona. Amb tres medalles d'or, la nedadora hongaresa va deixar escrit el seu nom per a la posteritat. 

En els Jocs de Seúl de 1988 ja va ser una de les grans sorpreses, on amb només 14 anys, i enfrontant-se a les poderoses rivals d'Alemanya Oriental -molt més expertes i corpulentes-, va adjudicar-se la medalla d'or en els 200 metres esquena, i la de plata en la prova de 100 metres de la mateixa modalitat. Amb això Krisztina es convertia en l'esportista més jove en guanyar una medalla d'or en uns Jocs.

Tot i així, la seva consagració no va arribar fins Barcelona 92, oferint un altre recital. A les Piscines Picornell va guanyar tres medalles d'or. La primera d'elles la va aconseguir en la prova dels 400 metres estils, per davant de la xinesa Li Lin i l'americana Summer Sunders. 

La gran especialitat de Krisztina Egerszegi eren les proves d'esquena. I a Barcelona ho va tornar a confirmar en aconseguir dues medalles més (100 i 200 metres), deixant calra la seva condició de millor nedadora del món. 

Final 100 metres esquena
  Nom País Temps
  Krisztina Egerszegi  Hongria 1:00.68
  Tunde Szabo  Hongria 1:01.14
  Lea Loveless  Estats Units 1:01.43
Final 200 metres d'esquena
  Nom País Temps
  Krisztina Egerszegi  Hongria 2:07.06
  Dagmar Hase  Alemanya 2:09.46
  Nicole Stevenson  Austràlia 2:10.20
Final 400 metres estils
  Nom País Temps
  Krisztina Egerszegi  Hongria 4:36.54
  Li Lin  Xina 4:36.73
  Summer Sunders  Estats Units 4:37.58


Amb les tres victòries, la nedadora hongaresa es convertia en la quarta que guanyava tres ors en proves individuals en uns Jocs Olímpics, després de Debbie Meyer, Janet Evans i Kristin Otto.

Però més tard de Barcelona només li quedaria Atlanta (1996) on va guanyar un or en 200 metres esquena i un bronze en 400 metres estils, perquè amb tan sols 22 anys va decidir retirar-se. Tot i el prematur adéu, Egerszegi va tenir temps per a participar en tres edicions dels Jocs Olímpics, quatre Europeus i dos Mundials.

La 'petita rateta'

Si per algun sobrenom es coneixia a Krisztina era pel de 'petita rateta'. Així va batejar-la el comentarista hongarès Vitray Tamás quan la nedadora guanyava l'or en els 200 metres esquena a Seül. La frase que repetia era "Gyerünk Egérke! Gyerünk kicsi Lány!" ("Va, rateta! Va, petita!"), fent un joc de paraules amb el cognom de la protagonista, ja que ratolí, en hongarès, és 'Eger'.