El Barça va aconseguir els tres punts després de guanyar per 0-2 al Sánchez Pizjuán. Un triomf que va permetre avançar al conjunt andalús a la classificació després d'una convincent victòria que es va acabar convertint en un dels partits més seriosos de la temporada del conjunt de Koeman.

Els blaugrana no només van jugar bé, sinó que van mostrar una excel·lent actitud durant els 90 minuts. Una actitud que va acabar convertint-se en la clau de l'èxit, tal com va afirmar Koeman en la roda de premsa posterior: "El que més m'ha agradat ha estat el treball sense pilota i l'aspecte físic".

"Hem de sortir a 'mossegar' des del primer minut!"

El tècnic neerlandès es va preparar el partit plenament conscient de la importància que tenia. De fet, el discurs previ a la sortida al terreny de joc va ser clar i contundent: "Cal sortir a mossegar des del minut u. Hem de ser molt agressius", avisant als jugadors de la importància de la faceta física que requeria el partit. El seu equip no havia entrat bé al terreny de joc en els darrers partits de la competició domestica davant el Cadis i l'Elx. De fet, en el primer van deixar escapar dos punts de manera impensable davant d'un rival que va ser inferior, però que els va empatar a escassos minuts per al final.

A més de la qüestió anímica, Koeman també va preparar a consciència el partit en l'aspecte tàctic. Va canviar de sistema per jugar un 3-5-2 que li va funcionar molt bé al conjunt blaugrana. No era la primera vegada que l'utilitzaven, però davant el Sevilla la seva posada en escena va ser impecable: van tenir la pilota en el seu poder i van pressionar amb eficàcia davant la sortida de pilota del Sevilla.

Ronald Koeman Sevilla Barca indicacion EFE

Ronald Koeman donant indicacions durant el partit contra el Sevilla / EFE

Amb aquesta imatge sí que creu en la remuntada

De fet, Koeman va destacar el treball dels seus jugadors en la roda de premsa posterior, afirmant que aquest ha de ser el camí a seguir de cara al partit de Copa: "Dimecres és un altre partit. Aquesta ambició demostrada és el primer que hem de repetir. Si fem un partit complet, hi ha possibilitats", va assegurar. Tots aquests factors es van combinar per aconseguir un important triomf que els permet encarar amb relatiu optimisme el següent tràmit.

La tornada es jugarà el dimecres (21.00h, Camp Nou). Recordem que l'anada va acabar amb un 2-0 favorable als andalusos gràcies als gols de Koundé i Rakitic, a més d'un gran partit del porter Bono.

Imatge principal: Ronald Koeman parlant amb els seus jugadors durant un entrenament / FC Barcelona